Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (2 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het voorgerecht: salade met verse kruiden, crème van schorseneer, gegrilde groene asperges, in kokosolie gefrituurde sperzieboon en coulis van spinazie. Een herfstige boswandeling op je bord!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
450g schorseneren
100ml groentebouillon
200ml slagroom
40g selderijbladeren
20g platte peterselie
8 groene asperges
5el kokosolie
4 sperziebonen
100g spinazie
50ml groentebouillon
50ml slagroom
Zout en peper

Hoe maak je deze kruidensalade met crème van schorseneer en groene groenten?
Was de schorseneren en schil ze terwijl je keukenhandschoenen draagt. Ze worden namelijk erg slijmerig. Snij ze vervolgens in stukjes. Zet hierna een pan op het vuur met de schorseneren, 100ml groentebouillon en 200ml slagroom. Bestrooi met peper en zout. Breng het mengsel aan de kook. Laat in ongeveer 15 minuten gaar koken. Laat het mengsel afkoelen en maal fijn in de blender. Was vervolgens de verse kruiden, pluk de blaadjes en laat uitlekken op een theedoek. Gril de asperges kort tot er mooie gril streepjes ontstaan voor ongeveer 3-4 minuten in de grillpan of oven. Was de sperziebonen. Zet een steelpan op met de kokosolie. Zodra de kokosolie volledig gesmolten is laat je de sperzieboon voorzichtig in de olie vallen. Na 2 minuten is de sperzieboon klaar. Herhaal met de vier sperziebonen en leg apart op een keukenpapiertje tot gebruik. Was tot slot de spinazie, plaats in de blender, voeg er 50ml slagroom en 50ml bouillon aan toe en mix tot het een gladde coulis is. Doe over in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Voeg zout en peper toe. Voor het opmaken van de borden begin je met de schorseneren puree. Ongeveer 2 eetlepels per bord. Hierna plaats je de verse kruiden in het midden van het bord. Hierover twee asperges en de gefrituurde sperzieboon er bovenop. Tot slot drapeer je de coulis van spinazie over de salade. Serveer direct.

Ga jij dit voorgerecht maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
Kerstmenu: kruidensalade met crème van schorseneer en groene groenten
Article Name
Kerstmenu: kruidensalade met crème van schorseneer en groene groenten