Print Friendly, PDF & Email

Het mag dan al wel 2 januari zijn, de kans is groot dat je nog steeds zit opgescheept met een behoorlijke hoeveelheid oliebollen. En voordat je uit wanhoop deze allemaal de prullenbak in wilt gooien, misschien handig om eerst eens even dit artikel te lezen. Wij zijn namelijk voor jullie de keuken in gedoken en hebben 3 overheerlijke overgebleven oliebollen recepten gemaakt: appel-kaneel broodpudding, chocolade-kokos wafels en wentelteefjes!

Ingrediënten
voor 4 personen

Appel-kaneel broodpudding
4-6 oliebollen
250 ml melk
60 g suiker
2 eieren
1 tl kaneel
eventueel rozijnen

extra
4 mokken

Chocolade-kokos wafels
4 oliebollen
64 g donkere chocolade
evt. scheutje halfvolle melk
1 banaan
geraspte kokos

extra
wafelijzer of grillpan

Wentelteefjes
4 oliebollen
2 eieren
250 ml melk
poedersuiker

Bereidingswijze 

Appel-kaneel broodpudding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Wil je (extra) rozijnen in je broodpudding? Doe dan twee handjes rozijnen in een bakje met warm water en laat deze 15 minuten wellen.
  3. Snijd de oliebollen in vieren en doe in een grote kom.
  4. Verwarm in een pannetje de melk met de suiker. Haal deze pas van het vuur wanneer de suiker helemaal opgelost is. Giet hierna de melk in de kom met oliebollen.
  5. Vet 4 mokken in met een beetje boter of olijfolie.
  6. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Voeg de appel samen met de eieren, rozijnen en kaneel toe aan de kom. Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
  7. Stort het mengsel in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven.

Tip!
De broodpudding is het lekkerste wanneer deze nog warm is.

Chocolade-kokos wafels
  1. Verwarm het wafelijzer of de grillpan voor op middelmatige warmte. Vet in met wat water of bakspray. Leg de oliebol tussen het wafelijzer of de grillpan. Druk plat en bak in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie: hak de chocolade in stukjes van gelijke grootte of gebruik chocoladedruppels. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtelijk kokend water. Let erop dat er geen stoom of waterdruppels in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld door. Voeg eventueel een scheutje melk toe om een wat smeuïgere consistentie te krijgen.
  3. Snijd in de tussentijd de banaan in blokjes.
  4. Dip de wafels door de gesmolten chocolade en de geraspte kokos. Maak af met wat blokjes banaan.
Wentelteefjes
  1. Druk de oliebollen plat met je handen of een deegroller.
  2. Klop in een kom de eieren met de melk los. Voeg de oliebollen toe aan het mengsel en laat ze hier even in weken. Niet te lang, want we willen natuurlijk niet dat de plakjes oliebol uit elkaar vallen.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hier de wentelteefjes in tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Schep de wentelteefjes op een bordje en bestrooi met poedersuiker.


Heb jij een van deze recepten gemaakt? Of misschien wel allemaal? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!