Print Friendly, PDF & Email

‘De zomer in je bol vraagt om een ijsje in je hand’ – Loesje. Versla de hitte op zwoele zomerdagen met ijs. Niet zomaar ijsjes, maar bloemenijsjes. Daarmee vertroetel je niet alleen je smaakpapillen, ze zijn ook nog eens een lust voor het oog. Maak maar vast plaats in je vriezer want je maakt de waterijsjes met eetbare bloemen in een handomdraai. Wij vertellen je hoe!

Wat heb je nodig voor de bloemenijsjes?

  • Vlierbloesem siroop (YUM)
  • Water
  • IJsvormpjes
  • Eetbare bloemen (Wij gebruikten Apple Blossom, Anice Blossom en Cornabria Blossom via Koppert Cress)

Hoe maak je de bloemenijsjes?

  1. Vul 1/3 van de ijsvormpjes met de eetbare bloemen.
  2. Doe 1/3 siroop in een kan en giet hier 2/3 water bij.
  3. Giet de limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes en schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes.
  4. Sluit het bovenste gedeelte van de ijsvorm af en steek het houten stokje erdoor.
  5. Laat de ijsjes zeker een dag in de vriezer hard worden.
  6. Wanneer je het ijsje uit de vorm wil halen, hou het even onder een warme straal water en haalt de ijsjes zo uit de vorm.

Let op: niet alle bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen zijn zelfs giftig. Als je er geen verstand van hebt, raadpleeg dan eerst een betrouwbare bron. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.

Met dank aan: Mooiwatplantendoen.nl | #mooiwatplantendoen

Heb jij deze zomerse ijsjes gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter met #mooiwatplantendoen! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
Recipe Name
DIY: Waterijsjes met eetbare zomerbloemen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!