Print Friendly, PDF & Email

Dat plantaardig koken niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst Pauk Florizoone in zijn nieuwste kookboek ‘No meat. No nonsense‘. Vandaag mogen wij dit recept voor watermeloen-sashimi delen. Heb jij vrienden of familie over de vloer die plantaardig eten? Verras ze dan eens met dit heerlijke aperitiefhapje! Lees snel verder.

Ingrediënten
voor vier personen
1 kleine watermeloen
1 avocado
1 rode ui
5 g wasabi pasta
50 ml sojasaus
1 el sesamzaadjes
1 tl sesamolie
sap van 1 limoen

Bereidingswijze
1. Schil de watermeloen en snijd hem in vier grote plakken. Snijd de plakken vervolgens in heel dunne plakjes en schik ze op een schotel.
2. Meng de sojasaus met de sesamolie en giet over de plakjes watermeloen
3. Schil en ontpit de avocado en pureer het vruchtvlees met het sap van een halve limoen en de wasabi pasta. Verdeel deze spread over de sashimi.
4. Snijd de rode ui in fijne schijfjes en laat die ongeveer 10 minuten marineren in het sap van de overige limoen.
5. Werk de sashimi verder af met de gemarineerde rode ui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander gerecht uit het kookboek ‘No meat. No nonsense‘? Laat ons weten wat je ervan vindt in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

No meat. No nonsense.
Bol.com | Libris
Paul Florizoone | Lannoo
€26,99 | ISBN: 978 94 014 8831 0

REVIEW: No meat. No nonsense.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Watermeloen-sashimi
Published On
Preparation Time
Total Time