Print Friendly, PDF & Email

ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Ik probeer hier zeker elke week een goede portie vitamines te scoren! Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenaresse Liset het leuk vond een echt ROOTS-recept op De Hippe Vegetariër te delen. Liset’s recepten zijn altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag hun fast & easy pompoensoep! Een variant op de heerlijke soep die ze in de winkel verkopen. Ideaal voor lunch of diner, YUM.

Ingrediënten
1 pompoen
1 eetlepel kokos olie
1 teentje knoflook, gehakt
1 grote rode ui
1 klein rood pepertje
1 eetlepel fijngehakt citroengras
1 liter water
snufje 4 seizoenenpeper
snufje (himalaya) zout
verse koriander naar smaak

Bereidingswijze
– Snijd de pompoen in grove stukken
– Snijd de ui en knoflook in stukjes
– Verhit de olie in een soeppan op laag vuur.
– Bak de pompoen, knoflook en ui tot het begint te geuren (let op dat de knoflook niet verbrandt).
– Voeg het water, pepertje en citroengras toe en bring het aan de kook. Doorkoken tot de pompoen zacht wordt.
– Mix de soep met staafmixer tot een glad of iets grovere substantie. Net wat je wilt.
– Garneer de soep met koriander blaadjes.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Winterse pompoensoep van ROOTS
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)