Print Friendly, PDF & Email

Het aspergeseizoen is weer begonnen en bij witte asperges horen nieuwe Hollandse aardappels én zalm! Goed nieuws voor alle vega(n)s die wel graag zalm zouden willen eten: wij ontdekten de vegan SoFish Fillets Salmon Style van SoFine en moesten deze proberen. Perfect voor een feestelijk paasdiner: witte asperges met Hollandaisesaus, een vegan zalmmoot en pesto van peterselie!

Ingrediënten
voor 4 personen
1-1,5 kg witte asperges, geschild (de schil kan je meekoken)
1 tl suiker
300 g SoFish Fillets Salmon Style van SoFine
zout en peper

Hollandaisesaus:
250 g ongezouten boter
3 el witte wijnazijn
3 el water
4 eieren, de dooiers (maak pavlova van de overgebleven eiwitten)
1 citroen, sap en rasp
zout en peper

pesto van peterselie:
15 g peterselie
10 g spinazie
30 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 citroen, sap en rasp
4 el extra vierge olijfolie

Optioneel:
gekookte nieuwe Hollandse aardappels in schil

Bereidingswijze

  1. Doe de peterselie en spinazie met steeltjes en al samen met het sap en rasp van de citroen, pijnboompitten en extra vierge olijfolie in een keukenmachine en blend tot een gladde saus. Zet de saus apart tot het serveren.
  2. Doe de witte asperges samen met de suiker en een snufje zout in een ruime pan waar de asperges plat in kunnen liggen. Schenk net zoveel water in de pan totdat de asperges onderstaan. Breng het water aan de kook en kook de asperges, met de deksel op de pan, 5 minuten op middelhoog vuur. Heb je brede asperges, kook de asperges dan nog 2-3 minuten langer. Zet de warmtebron uit en laat de asperges met de deksel op de pan nog 10-15 minuten staan.
  3. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en zet, als de boter gesmolten is, het vuur uit. De boter splitst langzaam in twee delen, de heldere laag van vet en een troebele laag, de eiwitten. Schenk het heldere vet voorzichtig in een kom en zet dit apart. De troebele laag heb je niet meer nodig, deze kun je wegzetten en eventueel later nog een keer gebruiken.
  4. Verhit witte wijnazijn en water in de steelpan en breng dit aan de kook. Verlaag de temperatuur van de warmtebron en laat het geheel 3 minuten inkoken.
  5. Zet een ruime pan op het vuur, gevuld met een laagje water, waarin de kom voor de eidooiers en azijn in komen op kan staan zonder dat de onderkant van de kom het water raakt. Klop de eidooiers met behulp van een garde goed door elkaar. Voeg de ingekookte azijn toe aan de eidooiers en zet de kom op de pan met het laagje water. Klop met een garde het mengsel 5 minuten tot een gladde saus. Haal de kom van de pan en roer de boter langzaam door de saus. Voeg het citroensap en rasp toe en breng de Hollandaisesaus op smaak met zout en peper.
  6. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan of grillpan en bak de SoFish Fillets 4 minuten aan beide kanten totdat deze goudbruin zijn geworden en een knapperig korstje hebben gekregen.
  7. Haal de asperges net voor het serveren uit de pan en laat goed uitlekken. Verdeel de witte asperges over de borden en leg de SoFish Fillet een voor een op de asperges. Schenk de Hollandaisesaus en de pesto van peterselie over de borden. Serveer eventueel met gekookte Hollandse aardappels. Smakelijk!

Ken jij de SoFish Fillets Salmon Style van SoFine al? Of heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Witte asperges met Hollandaisesaus en vegan Fillets van SoFine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!