3-gangen kerstdiner uit de Airfryer + WIN
4.5 (90%) 2 votes

De feestdagen staan voor de deur en wij gingen de uitdaging aan om een 3-gangen kerstdiner te maken in de Airfryer. Supergemakkelijk, snel en zo kun je ook in een kleine keuken een heus feestdiner op tafel toveren. Wij maakten als voorgerecht focaccia’s met dragon-citroenboter, als hoofdgerecht vegetarische wellingtons met paddenstoelen en als nagerecht pavlova met rood fruit. Krijg je er al zin in? Koken in de Airfryer kan dus gewoon deze kerst!

Feestelijke gerechten uit de Airfryer
We hebben dit jaar laten zien dat we 250 gram groenteburgers kunnen maken in de Airfryer die dus stuk voor stuk 250 gram groenten bevatten 🌱 Ook lieten we zien dat het mogelijk is om met de Airfryer te BBQ-en in de tuin met gevulde groenten ☀️ Wij sluiten het jaar af door je te laten zien dat je ook een feestmenu op tafel kunt zetten, zonder dat daar een oven aan te pas komt 🎄 Wij hebben de Philips Airfryer XXL aangezet en de bereiding is zo gepiept. Lekker en gemakkelijk! Zodat jij ook aan tafel kan genieten, zonder uren in de keuken te hoeven staan.

Voorgerecht: olijven-rozemarijn focaccia met dragon-citroenboter

Ingrediënten
Voor de focaccia’s (2 stuks voor 4 personen):
300 g bloem
50 g olijven, in ringen
3 takjes rozemarijn
150 ml water
7 g gist
25 ml olijfolie
1 tl zoutvlokken

Voor de boter:
100 ml slagroom
300 ml zure room
½ citroen, de rasp
5 g dragon, fijngesneden
ijswater
zoutvlokken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Philips Airfryer XXL voor op 200°C en knip een stuk bakpapier in het formaat van het mandje van de Airfryer.
  2. Rits de rozemarijn en snijd twee derde van de naaldjes fijn. Meng de bloem met de fijngesneden rozemarijn, gist en water en kneed tot een soepel maar stevig deeg. Plaats het deeg in een kom en bedek deze met vershoudfolie en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.
  3. Haal het deeg uit de kom, kneed hier de olijven door en bedek met de overgebleven rozemarijn en zoutvlokken. Verdeel het deeg in twee stukken. Rol de stukken deeg uit tot ze een dikte hebben van 1,5 cm. Druk met je duim een aantal kuiltjes in het deeg en verdeel de olijfolie over het deeg. Plaats het eerste brood in het mandje van de Airfryer en bak deze 10 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Herhaal deze stap met het overgebleven deeg.
  4. Klop de slagroom en zure room in een kom met behulp van een mixer of keukenmachine. Klop tot het vet begint te klonteren en het mengsel schift. Dit gebeurt als het gele vet zich scheidt van de witte karnemelk. Schenk de karnemelk in een bakje. Blijf kloppen zodat er nog meer karnemelk vrijkomt. Giet deze af en blijf kloppen tot de boterballetjes zo groot zijn als popcorn. Plaats de balletjes in een vergiet zodat alle wei wegdruipt. Masseer de boter terwijl je het ijswater eroverheen schenkt. Verplaats de boter naar een kom, meng hier de dragon, citroenrasp en zout doorheen en schep vervolgens de boter op vetvrij papier en maak er een rol van of schep deze in een schaaltje.
  5. Serveer de focaccia’s op tafel met de dragon-citroenboter.

Smakelijk!

Hoofdgerecht: mini wellingtons met paddenstoelen, doperwten en spinazie

Ingrediënten
Voor 4 personen:
2 rollen bladerdeeg
400 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
100 g doperwten
50 g spinazie
10 g gedroogde paddenstoelen
200 onbewerkte noten
2 rode uien, in ringen
2 teentjes knoflook
5 g dragon, fijngesneden
6 blaadjes salie, fijngesneden
1 ei
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Philips Airfryer XXL voor op 160°C en knip een stuk bakpapier in het formaat van het mandje van de Airfryer.
  2. Week de gedroogde paddenstoelen 5 minuten in heet water. Haal de gedroogde paddenstoelen uit het water en snijd in kleine stukjes. Bewaar het water.
  3. Maal de helft van de noten in een keukenmachine fijn. Hak de overgebleven helft in grove stukken.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui voor 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe samen met de knoflook, dragon en salie en bak op hoog vuur mee. Voeg de geweekte paddenstoelen met het vocht toe en laat het geheel 3 minuten op laag vuur pruttelen totdat de paddenstoelen het vocht hebben opgenomen. Voeg de doperwten en noten toe en roer het geheel goed door elkaar, breng op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.
  5. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen en snijd de rol in de lengte doormidden en snijd vervolgens de plakken doormidden zodat je 4 plakken hebt van gelijkmatige grootte.
  6. Verdeel de spinazie over de plakken bladerdeeg en verdeel de paddenstoelen-notenvulling over het midden van de stukken bladerdeeg. Vouw de buitenkanten van het langste deel van de plak bladerdeeg naar binnen en zorg dat ze overlappen. Plak de open zijkanten aan elkaar.
  7. Klop in een kom het ei op. Smeer het ei vervolgens over de mini wellingtons. Verdeel de wellingtons over het met bakpapier beklede Airfryer mandje en bak deze in 30 minuten af.
  8. Haal de wellingtons uit de Airfryer en laat 5 minuten afkoelen, verdeel vervolgens over de borden en serveer.

Smakelijk!

Nagerecht: Pavlova met rood fruit

Ingrediënten
Voor 1 Pavlova (voor 4 personen):
4 eieren, het eiwit
100 g kristalsuiker
100 g poedersuiker

Voor de rood fruit compote:
250 g rood fruit, uit de diepvries
50 g suiker
1 citroen, sap en rasp
2 el maizena

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Philips Airfryer XXL voor op 150°C en knip een stuk bakpapier in het formaat van het mandje van de Airfryer.
  2. Plaats de eiwitten in een schone droge kom of in de kom van de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf met behulp van een mixer of garde, of in de keukenmachine. Voeg langzaam de kristalsuiker en de poedersuiker toe aan de kom en klop tot het eiwit stevig is en glanst.
  3. Verdeel het opgeklopte eiwit in vieren over het met bakpapier beklede mandje van de Airfryer en bak de Pavlova in 1 uur stevig.
  4. Maak ondertussen de rood fruit compote door het rood fruit op laag vuur te verwarmen in een steelpan. Voeg de suiker, maizena en citroensap en rasp toe aan de pan en laat het geheel 5 minuten pruttelen op laag vuur, tot het meeste vocht is verdwenen en het fruit zacht geworden.
  5. Haal de Pavlova uit de Airfryer en verplaats deze naar een groot bord. Garneer met rood fruit compote en serveer.

Smakelijk!

WIN EEN AIRFRYER!
Jaaaa! 🎉 Super leuke winactie. Wij mogen een Philips Airfryer XXL weggeven. Deze wil je winnen!! ✨ Laat ons door middel van emoticons zien hoe graag je dit wilt en tag je tafelgenoten voor de feestdagen voor wie je dit 3-gangen diner gaat maken als je wint 🎄 Dit kan in een reactie via Facebook of Instagram. Wij maken volgende week de gelukkige winnaar bekend! 🎁

 

Heb jij onze airfryer feestrecepten gemaakt? Of heb je toffe tips voor de Airfryer? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 gangen kerstdiner uit de Airfryer + WIN
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!