Print Friendly, PDF & Email

Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten! Met Honingtomaten® van Looye Kwekers zet je in een handomdraai een lekkere, voedzame maaltijd op tafel. En dat is heel fijn in september, wanneer het drukke leven weer gaat beginnen én we misschien een beetje extra gezond willen doen. Vandaag op het menu: vegetarische witte bonen gnocchi bake met tomaten-paprikasaus!

Hoe smaken Honingtomaten® van Looye Kwekers en waarom zijn wij fan?
Maar waarom zijn wij nu eigenlijk fan van de Honingtomaten® van Looye Kwekers? Om dat te ontdekken vertellen we je graag iets meer over Honingtomaten®. Honingtomaten® zijn tros-cherrytomaten met een glanzende rode kleur en een stevige bite. In 2009 is dit ras op de markt gekomen onder de naam Honingtomaten® en je raadt het al, dit heeft alles met de honingzoete smaak te maken. De naam Honingtomaten® is uniek voor de allerbeste tomaten die uit de kassen van Looye Kwekers komen. Wij zijn dol op Honingtomaten® door de honingzoete smaak, een echte smaakexplosie in je mond! Hierdoor kun je met weinig ingrediënten een gerecht bijzonder maken.

Ingrediënten
voor 4 personen
1 pot (465 g) geroosterde rode paprika uit pot
1 verpakking (180 g) Honingtomaten®
1 verpakking mozzarella of mini mozzarella
400 g aardappelgnocchi
400 g cannellinibonen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de geroosterde rode paprika uit pot uitlekken en blend deze tot een gladde saus met behulp van een blender of keukenmachine. 
  3. Laat de cannellinibonen uitlekken en voeg ze toe aan de geroosterde paprikasaus.
  4. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ze zijn gaar als de deegballetjes komen bovendrijven. Giet de gnocchi af en voeg toe aan de saus.
  5. Doe de gnocchi met de saus in een ovenschaal of ovenvaste pan en verdeel de Honingtomaten® en mozzarella erover. Bak de gnocchi 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de gnocchi bake 5 minuten afkoelen alvorens je hem serveert. 

Smakelijk!

Wat is jouw favoriete gerecht met 5 ingrediënten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. . We zijn ontzettend benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen!! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Witte bonen gnocchi bake met tomaten-paprikasaus
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)