Wortel-banaan-kokosbrood
Isabel Boerdam

Wortel-banaan-kokosbrood

maandag 08 december 2014
Een overheerlijk wortel-banaan-kokosbrood dat op Facebook al de ronde is gegaan, nu eindelijk ook op mijn blog! Een heerlijk recept, de perfecte balans tussen gezond en lekker. Heel smaakvol door de wortels, bananen, de appelmoes en de knisperende kokosvlokken. Sturen jullie me een foto van jullie resultaat?

Wat heb je nodig?
Voor het brood:
240 gram volkorenmeel
120 gram suiker (bijvoorbeeld kokosbloesem)
150 gram wortelrasp
80 gram geraspte kokos
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
120 gram appelmoes (ongezoet)
2 eieren
4 eetlepels kokosolie
3 bananen

Voor de garnering:
handje walnoten (of andere garnituur naar smaak)




Hoe maak je dit prachtige wortel-banaan-kokosbrood?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng allereerst alle droge ingredienten: volkorenmeel, suiker, wortelrasp, kokos, vanille extract, kaneel en bakpoeder. Smelt de kokosolie au bain marie. Meng vervolgens alle natte ingredienten: appelmoes, eieren, gesmolten kokosolie, bananen. Meng daarna het droge mengsel met het natte mengsel tot een gelijkmatige mix. Vet een cakevorm licht in met olie en beleg met bakpapier. Giet het beslag gelijkmatig in de vorm. Bestrooi met walnoten of een andere garnituur naar smaak. Bak het brood in 60 minuten goudbruin en laat vervolgens nog geruim een half uur afkoelen. Klaar om te genieten!

Bron: Healthy Nibbles and Bits

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

7 Reacties

Ik ben niet zo gek op volkoren, kunnen we dan eventueel de volkoren omruilen voor spelt en desnoods voor amandelmeel? Hoor het graag Isabel want uw recepten zijn geweldig

12:19 19 januari 2024

Je kan volkorenmeel absoluut vervangen! Geen probleem. Ik zou denk ik kiezen voor bloem, dan blijft de cake luchtiger. Spelt kan ook, maar dan wordt hij wat steviger en compacter. Veel succes en bedankt voor de leuke complimenten! :-)

12:19 19 januari 2024

Heerlijk recept! We hebben ervan genoten. Ik ga het zeker vaker maken.

12:19 19 januari 2024

Vandaag voor het eerst gemaakt. HEERLIJK !!!! Ik probeer ook zoveel mogelijk veganistisch te eten dus de volgende keer ga ik een ei vervanger proberen. Ik laat wel weten of het net zo lekker is.

12:19 19 januari 2024

Heerlijk gerecht en altijd een succes!

12:19 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.