Een overheerlijk wortel-banaan-kokosbrood dat op Facebook al de ronde is gegaan, nu eindelijk ook op mijn blog! Een heerlijk recept, de perfecte balans tussen gezond en lekker. Heel smaakvol door de wortels, bananen, de appelmoes en de knisperende kokosvlokken. Sturen jullie me een foto van jullie resultaat?

Wat heb je nodig?
Voor het brood:
240 gram volkorenmeel
120 gram suiker (bijvoorbeeld kokosbloesem)
150 gram wortelrasp
80 gram geraspte kokos
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
120 gram appelmoes (ongezoet)
2 eieren
4 eetlepels kokosolie
3 bananen

Voor de garnering:
handje walnoten (of andere garnituur naar smaak)


Hoe maak je dit prachtige wortel-banaan-kokosbrood?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng allereerst alle droge ingredienten: volkorenmeel, suiker, wortelrasp, kokos, vanille extract, kaneel en bakpoeder. Smelt de kokosolie au bain marie. Meng vervolgens alle natte ingredienten: appelmoes, eieren, gesmolten kokosolie, bananen. Meng daarna het droge mengsel met het natte mengsel tot een gelijkmatige mix. Vet een cakevorm licht in met olie en beleg met bakpapier. Giet het beslag gelijkmatig in de vorm. Bestrooi met walnoten of een andere garnituur naar smaak. Bak het brood in 60 minuten goudbruin en laat vervolgens nog geruim een half uur afkoelen. Klaar om te genieten!

Bron: Healthy Nibbles and Bits

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

10687054_742548915811823_456856424007738085_n

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Wortel-banaan-kokosbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!