Print Friendly, PDF & Email

Een soepje is altijd lekker om op tafel te zetten. Deze combinatie van wortel met gember en romige kokos is een absoluut feest. Samen met de kruiden in de soep en de garnering van koriander en chilivlokken bovenop is deze soep een echte smaaksensatie!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 witte ui, gesnipperd
1 limoen, het sap
500 g winterpenen, geschild en gesneden
15 g koriander, grof gesneden
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
2 el olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kerriepoeder
½ tl chilivlokken
3 cm gember, geraspt
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verhit wat zonnebloemolie in een grote kookpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 6 minuten tot deze glazig begint te worden. Voeg de gember, gemalen komijnzaad en kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de winterpenen en de groentebouillon toe en kook de winterpenen in 20 minuten gaar.
2. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Houd een paar eetlepels kokosmelk apart en meng de rest van de kokosmelk samen met het limoensap door de soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de soep over vier kommen en gebruik een lepel om met de overgebleven kokosmelk de kommen te versieren. Garneer met de koriander en de chilivlokken.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortelsoep met gember en kokos
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 29 Review(s)