De overheerlijke combinatie van wortel, gember en kokos is een absoluut feestje. Heerlijk op een koude winterdag of eigenlijk altijd wanneer je zin hebt in een echt goed soepje.

Wat heb je nodig?
Voor de soep:
500 gram winterpenen
1 stronkje gember
1 tablet groentebouillon
½ liter water
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel kerrie
1 limoen, uitgeperst
half blikje kokosmelk

Voor de garnering:
handje versnipperde koriander

 

Hoe maak je deze supersoep?
Schil en snij de winterpenen in stukken, rasp de gember, ontdoe de ui van de buitenste ring en snij in kleine stukjes. Verhit de eetlepels olijfolie in een pan en laat de ui op een laag vuur zachtjes garen tot hij glazig is. Roer de gember, de komijn en de kerrie door de ui en laat verder garen. Voeg de winterpenen, het water en de tablet groentebouillon toe aan de pan en laat in 20 minuten gaarkoken. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en roer de kokosmelk en het limoensap erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer met wat versnipperde koriander en een goed stukje oerbrood.

TIP!
Gember, kokosmelk en limoensap kunnen naar smaak worden aangepast. Dit is zoals ik hem het lekkerst vind!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortelsoep met gember en kokos
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!