Print Friendly, PDF & Email

Onlangs schreef ik al een artikel over zeewier als het eten van de toekomst. Want zeewier is super duurzaam en ook nog eens heel gezond. Het is een bron van eiwitten, zit bomvol vezels, vitamine B en mineralen als ijzer, jodium en calcium. Hello superfood! Startup Seamore bracht deze herfst ‘I Sea Pasta’ op de markt: zeewier vermomd als tagliatelle. Oftewel 100% zeewier dat eruit ziet en smaakt als pasta, maar dan met veel minder koolhydraten en calorieën. Dat moest ik natuurlijk proberen, daarom vandaag meteen een recept: zeewier pasta met een saus van doperwten, broccoli met pit van rode peper en sesam.

i-sea-pastaWat heb je nodig?
Voor 2 personen:
50 gram I Sea Pasta (binnenkort ook in de grote supermarkten verkrijgbaar)
110 gram doperwten
3 eetlepels water
1/2 chili peper
1 eetlepel gedroogde chili vlokken
2 eetlepel sesam zaadjes
1/2 broccoli
zout en peper

Hoe maak je deze zeewier pasta?
Blancheer de doperwten. Dit doe je door ze 2 minuten in heet water te koken en daarna direct af te koelen in ijswater of onder de kraan. Zo stopt het kookproces en blijven de doperwten mooi knapperig en behouden ze hun mooie fel groene kleur. Weeg de I Sea Pasta nauwkeurig af en maak de broccoli schoon. Schrik niet, de hoeveelheid pasta klinkt misschien weinig, maar tijdens het koken verdubbeld de hoeveelheid en krijg je meer tagliatelle dan dat je aanvankelijk dacht. Een pak I Sea Pasta is namelijk voldoende voor 5 porties! Kook de broccoli 6 minuten en de tagliatelle 13-15 minuten. Met deze kooktijd krijg je pasta die te vergelijken is met al dente pasta. Maak ondertussen de saus. Dit doe je door de doperwten met het water te mixen met behulp van een staafmixer of blender. Voeg ook de chili vlokken toe en maak op smaak met zout en peper. Zet de saus apart en snijdt de rode peper in plakjes. Je hoeft de zaadjes niet te verwijderen, tenzij je geen fan bent van een beetje pit, dan kan je eerst de zaadlijsten verwijderen. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete pan tot ze licht bruin van kleur zijn. Giet de pasta af, meng deze met de saus en voeg de broccoli en rode peper toe. Garneer als laatste met de sesamzaadjes.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zeewier pasta met doperwten-broccoli saus
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)