Print Friendly, PDF & Email

Tegenwoordig heeft bijna elk gerecht en ingrediënt wel een (inter)nationale dag. Zo kun je Wereld Pizzadag, Donutdag en Nachodag vieren. Vandaag is onze oude vertrouwde, veelzijdige vriend aan de beurt. Het is namelijk komkommerdag! Om dit te vieren delen we vandaag een recept voor een simpele komkommersalade met maar 4 ingrediënten! Heerlijk op een warme dag voor bij de bbq of de borrel!

Ingrediënten
1 komkommer
300 ml yoghurt
10 g dille
1 teentje knoflook

Bereidingswijze 

  1. Rasp de komkommer en doe dit in een vergiet. Laat het vocht van de komkommer ongeveer 10 minuten uitlekken.
  2. Pers het teentje knoflook en hak de dille fijn, doe dit in een kom en voeg de yoghurt hieraan toe. Roer dit door.
  3. Doe de uitgelekte komkommer erbij en meng dit met elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout en zet de kom minimaal 20 minuten in de koelkast zodat de smaak er goed in kan trekken.
  4. Serveer eventueel met pita’s of andere dippers zoals rauwkost!

Ga jij dit recept voor komkommersalade maken? Wat is jouw favoriete gerecht met komkommer? Vertel het ons via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf komkommersalade maken met 4 ingrediënten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!