Print Friendly, PDF & Email

Curry kan je natuurlijk heel makkelijk maken met currypasta uit de supermarkt, maar hoe lekker is het als je het zelf hebt gemaakt! Met dit recept van Chantal van Feelgoodbyfood kan je zelf bepalen wat je in je curry stopt en wat niet. Stem de smaken af naar jou smaak en zo heb je de lekkerste, verse curry!

Ingrediënten
2 el olie
2 rode pepers
1 stengel citroengras
2 cm laos of verse gember
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl cayennepeper (optioneel)

Bereidingswijze
Verwijder de zaadjes uit de rode pepers, schil de laos en snijd de ui in grove stukken. Verwijder de buitenste schil van de citroengras en snijd ook in stukken. Je kunt de currypasta maken met en keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten, kruiden en de olie in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal alles fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je currypasta!

Heb jij deze currypasta gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
 Zelf rode curry pasta maken
Article Name
Zelf rode curry pasta maken
Description
Currypasta kan je heel makkelijk zelf maken met dit recept. Stem de smaken af naar jou smaak en zo heb je de lekkerste, verse curry!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!