Zelfgemaakte pita’s met falafel en hoemoes
Daniëlle van Kampen

Zelfgemaakte pita’s met falafel en hoemoes

vrijdag 20 augustus 2021
De festivals gaan helaas niet door dit jaar, dus moeten we zelf de slingers maar ophangen! En hoe kan dat nou beter dan met dit ultieme festival streetfood recept voor pita’s met falafel en hoemoes? Wel nét even anders dan anders in dit recept, namelijk met zelfgemaakte pitabroodjes (ja dat kan!), hoemoes met rode biet en kleurrijke toppings. Let’s go! #diyfoodfestival

Ingrediënten
Voor 3-4 personen

voor de pitabroodjes
500 g bloem
300 ml lauwwarm water
3 g gedroogde gist
1 el olijfolie
1 tl kristalsuiker
½ tl zout

voor de toppings
250 g Maza falafel
250 g cherrytomaatjes
200 g Maza Hoemoes Rode Biet
40 g rucola
1 courgette
bloem om het werkblad te bestuiven

Bereidingswijze
1. Doe warm water uit de kraan in een kom en voeg hier de gist aan toe. Let op: het water mag niet koken! Zet de kom 10 minuten weg op het aanrecht.
2. Zeef ondertussen de bloem boven een ruime kom en voeg hier het zout en de kristalsuiker aan toe. Roer het geheel door elkaar.
3. Maak een kuiltje in het midden en voeg hier de olijfolie en vervolgens beetje bij beetje het water met de gist aan toe, terwijl je kneedt totdat er een samenhangend deeg ontstaan is. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het geheel 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.
4. Verdeel het deeg vervolgens in 8 gelijke stukken en rol hier deegballetjes van. Verdeel de deegballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een schone theedoek. Laat de deegballetjes nog 30 minuten rijzen.
5. Snijd de courgette in de breedte in dunne plakken en halveer de cherrytomaatjes.
6. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegballetjes één voor één zo dun mogelijk uit met behulp van een deegroller en leg ze daarna terug op de bakplaat. Bak de pitabroodjes 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
7. Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en bak hierin de courgette totdat deze gaar is. Haal de courgette uit de pan en bak de falafel totdat deze goudbruin en knapperig is geworden.
8. Laat de pitabroodjes afkoelen, snijd deze in en bestrijk met Maza Hoemoes Rode Biet en beleg met Maza falafel, gegrilde courgette, cherrytomaatjes en rucola.


Fotocredits: Maza
Receptcredits: Maza

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.