Print Friendly, PDF & Email

Hoe leuk is het om je familie, geliefde of jezelf te verrassen met een ontbijtje! Dit klassieke Amerikaanse ontbijt zal zeker in de smaak vallen. Serveer de American pancakes met de Zespri Green kiwi’s en voeg eventueel ander fruit en noten toe. Als dat geen goed begin van de dag is…

Ingrediënten
voor 4 personen
1 ei
270 g bloem
125 g (plantaardige) yoghurt
90 g boter
50 g suiker
310 ml (plantaardige) melk
3 tl bakpoeder

voor de garnering
4 Zespri Green kiwi’s, in blokjes gesneden
4 el agavesiroop
4 blokjes boter (15 g)
2 el geroosterde amandelvlokken

Bereidingswijze
1. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop in een andere kom het ei met de melk, het suiker, de yoghurt en 75 gram gesmolten boter. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer met een garde.
2. Vet een grote anti-aanbakpan in met de overgebleven boter, verwarm deze en maak per keer 2 of 3 pannenkoeken van ongeveer 6 tot 7 cm in. Laat ze een minuut bakken, draai ze om en laat nog een minuut bakken.
3. Haal de American pancakes uit de pan en serveer op aparte borden. Herhaal dit voor de rest van het mengsel. Serveer warm met een beetje boter en stroop, de gesneden Zespri Green kiwi en de amandelvlokken.

Ga jij dit heerlijke ontbijtje proberen? Wat is jouw favoriete ontbijtrecept? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
American pancakes met Zespri Green kiwi's
Published On
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)