Print Friendly, PDF & Email

Hoe leuk is het om je familie, geliefde of jezelf te verrassen met een ontbijtje! Dit klassieke Amerikaanse ontbijt zal zeker in de smaak vallen. Serveer de pannenkoeken met je favoriete verse fruit en voeg eventueel gedroogd fruit en noten toe. Als dat geen goed begin van de dag is…

Ingrediënten
voor 4 personen
25 minuten
270 g bloem
3 tl bakpoeder
50 g suiker
1 ei
310 ml melk
125 g yoghurt
75 g boter + 1 theelepel

Serveer met:
4 el ahornsiroop of honing
4 blokjes boter (15 g)
4 Zespri Green kiwi’s
2 el geroosterde amandelvlokken

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop in een andere kom het ei met de melk, de suiker, de yoghurt en de gesmolten boter (75 g). Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer met een garde.
  2. Vet een grote anti-aanbakpan in, verwarm deze en doe er 2 of 3 pannenkoeken van ongeveer 6 tot 7 cm in. Laat ze een minuut bakken, draai ze om en laat nog een minuut bakken.
  3. Haal uit de pan en serveer op aparte borden. Herhaal dit voor de rest van het mengsel. Serveer warm met een beetje boter en stroop, de in stukjes of schijfjes gesneden Zespri kiwi en de amandelvlokken.

Ga jij dit heerlijke ontbijtje proberen? Wat is jouw favoriete ontbijtrecept? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zespri Green kiwi en amandelpannenkoeken
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!