Dit recept is weer eens een hele andere manier om de gezonde zoete aardappel te eten. In plaats van te koken of te bakken, snijd je ze in slierten en bak je ze in een mengsel van meel, eieren, uitjes en chilipoeder. Allore Foodies deelt met ons het recept!
Ingrediënten
1 grote zoete aardappel, voor sliertjes (circa 500 gram)
60 g quinoameel
40 g lente-ui, gehakt
40 g rode ui, gehakt
1 1/2 tot 2 el chilipoeder
2 grote eieren, gemengd met een vork in een kom
zout naar smaak
kokosolie
Extra nodig
spirelli
Optionele topping
salsa
avocado
koriander
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel en snijd het in kleinere delen (ongeveer 5).
2. Gebruik je spirelli om de zoete aardappel in sliertjes te snijden en doe de slierten in een grote kom. Knip de slierten in kleinere stukken zodat er makkelijker mee kan worden gewerkt.
3. Voeg de meel, lente-ui, ui, kruiden en het eimengsel toe aan de slierten. Roer met een houten lepel tot het één geheel is geworden en de slierten zijn bedekt.
4. Verwarm 2-3 eetlepels kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Vorm kleine schijfjes van de zoete aardappel met je handen.
5. Bak de schijfjes tot ze goudbruin zijn (2-3) minuten en draai ze om om vervolgens nog 2 minuten te bakken. Laat daarna afkoelen op een rek.
6. Blijf dit doen tot het zoete aardappelmengsel op is. Serveer warm. Garneer eventueel met wat toppings.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Zoete aardappel chili gemaakt.
Het gerecht had heel lekker kunnen zijn, maar bevatte veel te veel zout!
een eetlepel! En ik had al minder gebruikt.
Ook is de verhouding t.o.v.de aardappel niet duidelijk.
Wat is een grote aardappel??
Gewicht aangeven zou duidelijker zijn
Dank voor je reactie An. Excuus, de zout was inderdaad een fout, we hebben het direct aangepast. Een grote zoete aardappel kan wel 500 gram wegen, ook dit hebben we toegevoegd. Hartelijke groet, Isabel