Print Friendly, PDF & Email

Deze soep van zoete aardappel is zeker weten een stevige gevulde soep! Door de rijst, room en zoete aardappelen weet je zeker dat het een volwaardige maaltijd is. De krokante homemade granola die je als garnering gebruikt, geeft de soep een heerlijke bite. Allore Foodies deelt met ons het recept!

Ingrediënten
Voor 2 personen

Voor de soep
700 g zoete aardappelen
1 knoflookteen, gehakt
1/2 el kaneel
750 ml tot 1 l groentebouillon
250 ml room – of notenroom
95 g rijst
2 tl gemalen koriander
1/4 tl zeezout
2 el citroensap

Voor de granola
45 g havermout
40 g zonnebloempitten
90 g boekweit
1 el kokosolie
2 el bruine rijstsiroop
zeezout

Bereidingswijze
1. Doe alle soepingrediënten in de pan, behalve de citroensap en room. Breng aan de kook en laat daarna sudderen tot de rijst en zoete aardappels zacht zijn.
2. Pureer de soep met een blender of staafmixer tot het een glad geheel is. Voeg meer bouillon toe indien nodig. Doe (bij de blender) de soep terug in de pan. Voeg de citroensap toe en vervolgens de room.
3. Verwarm de oven op 165 graden.
4. Mix de havermout, boekweit en zonnebloempitten in een kom. Verwarm de kokosolie, rijstsiroop en zout in een kleine pan. Voeg het daarna toe aan de havermoutmix en roer goed tot de granola goed omhuld is.
5. Bekleed een bakplaat met een dunne laag van de granola. Bak de granola tot het bruin en krokant is, roer tussentijds één of twee keer. Haal uit de oven, laat afkoelen en breek het in stukjes.
6. Doe de soep in twee kommen en garneer met de granola.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Zoete aardappel soep met granola
Article Name
Zoete aardappel soep met granola
Description
Deze soep van zoete aardappel is zeker weten een stevige gevulde soep! Door de rijst, room en zoete aardappelen weet je zeker dat het een volwaardige maaltijd is. De krokante homemade granola die je als garnering gebruikt, geeft de soep een heerlijke bite. Allore Foodies deelt met ons het recept!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!