Print Friendly, PDF & Email

Zin in een frisse salade naast een warm gerecht? Dan is deze frisse linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing misschien wel wat je zoekt! Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten
voor 4 personen
8 gedroogde abrikozen
1 blik (200 g) linzen
1 zak (85 g) veldsla
1 zak (85 g) rucola
1 komkommer
80 g geitenkaas, verkruimeld
75 g gemengde noten

voor de mosterd-dille dressing
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl dille
zout en peper

Bereidingswijze
1. Doe de zakken sla in een slakom en meng.
2. Giet de linzen af met behulp van een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken.
3. Snijd de komkommer en de abrikozen in (kleine blokjes), en hak de gemengde noten grof. Voeg de linzen, komkommer, abrikozen, noten en geitenkaas toe aan de slakom. Laat eventjes staan.
4. Maak in de tussentijd de mosterd-dille dressing door alle ingrediënten met elkaar in een klein glaasje te mengen. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.
5. Schep 4 bordjes vol met de salade.

Heb jij deze linzensalade met geitenkaas gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing
Published On
Preparation Time
Total Time