Zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing
Lauren Kreijger

Zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing

zaterdag 19 november 2022
Zin in een frisse salade naast een warm gerecht? Dan is deze frisse linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing misschien wel wat je zoekt! Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten
voor 4 personen
8 gedroogde abrikozen
1 blik (200 g) linzen
1 zak (85 g) veldsla
1 zak (85 g) rucola
1 komkommer
80 g geitenkaas, verkruimeld
75 g gemengde noten


voor de mosterd-dille dressing
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl dille
zout en peper

Bereidingswijze
1. Doe de zakken sla in een slakom en meng.
2. Giet de linzen af met behulp van een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken.
3. Snijd de komkommer en de abrikozen in (kleine blokjes), en hak de gemengde noten grof. Voeg de linzen, komkommer, abrikozen, noten en geitenkaas toe aan de slakom. Laat eventjes staan.
4. Maak in de tussentijd de mosterd-dille dressing door alle ingrediënten met elkaar in een klein glaasje te mengen. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.
5. Schep 4 bordjes vol met de salade.

Heb jij deze linzensalade met geitenkaas gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Volgens mij zie ik op de foto ook stukjes komkommer, maar dat wordt nergens in het recept (of bij de ingredienten) genoemd

11:46 19 januari 2024

Hoi Victoria, je hebt helemaal gelijk er zit inderdaad komkommer in dit recept. Wij gaan dit aanpassen in de ingrediëntenlijst en bereidingswijze. Groetjes, Lieske

11:46 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.