Print Friendly, PDF & Email

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, delen wij de komende paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Ga voor een goede start met deze zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing!

Ingrediënten
Voor 4 personen
10 minuten bereidingstijd
Zakje veldsla, 85 g
Zakje rucola, 85 g
1 blik linzen, 200 g
1 komkommer
8 gedroogde abrikozen
4 handjes gemengde noten
80 g geitenkaas, verkruimeld

Voor de mosterd-dille dressing
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl dille
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de zakjes sla in een slakom en meng.
  2. Giet de linzen af met behulp van een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken.
  3. Snijd de komkommer en de abrikozen in (kleine blokjes), en hak de gemengde noten grof. Voeg de linzen, komkommer, abrikozen, noten en geitenkaas toe aan de slakom. Laat eventjes staan.
  4. Maak in de tussentijd de mosterd-dille dressing door alle ingrediënten met elkaar in een klein glaasje te mengen. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.
  5. Schep 4 bordjes vol met de salade.

Heb jij deze linzensalade met geitenkaas gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Goede start: zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!