Print Friendly, PDF & Email

Wij proberen je iedere dag weer te inspireren met eenvoudige vegetarische recepten waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Vooral in het voorjaar staan er veel snelle gerechten op het menu zodat we zo veel mogelijk tijd kunnen doorbrengen in de lentezon. Vandaag maken we een zomerse curry met halfvolkoren rijst. Dit gerecht met kleurrijke groenten is binnen 20 minuten klaar!

Ingrediënten
1 Shanghai paksoi
400 g kikkererwten
300 g Lassie Halfvolkoren toverrijst
250 g cherrytomaten
200 g peultjes
150 g mais
100 g groene curry kruidenpasta
10 g verse koriander
400 ml kokosmelk
zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Halveer de cherrytomaten, snijd de koriander en paksoi grof en laat de mais en kikkererwten uitlekken.
  2. Doe de rijst in een pan met ruim kokend water en laat de rijst 8 minuten doorkoken. Haal de pan van de warmtebron en giet de rijst af. Laat de rijst nog 15 minuten staan met de deksel op de pan. Schep de rijst voor het serveren even om.
  3. Verhit zonnebloemolie in een wokpan en voeg, wanneer de pan goed heet is, hier de groene curry kruidenpasta aan toe. Doe na 2-3 minuten de peultjes, mais en kikkererwten in de pan en roerbak het geheel 2 minuten. Blus af met kokosmelk en laat 5 minuten sudderen. Doe tot slot ook de cherrytomaten en paksoi in de pan, laat nog 2-3 minuten meegaren en zet vervolgens het vuur uit.
  4. Serveer de groene curry met Lassie halfvolkorenrijst en garneer met verse koriander.

WIN EEN RECEPTENBOEK!
Jaaaaa! 🎉 We hebben een superleuke winactie voor je. Wij slaan de handen ineen met Lassie om iedereen te laten zien dat gezonde recepten zonder gedoe zo klaar zijn! 🍴 Om iedere dag lekker én gezond te koken met granen mogen we 10 Lassie receptenboeken weggeven. 👩🏼‍🍳 Laat ons via een reactie via Facebook of Instagram weten wat jouw favoriete granenrecept is dat binnen 30 minuten klaar is. We maken volgende week de gelukkige winnaars bekend! 🎁

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met granen? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zomerse groene curry met seizoensgroenten en halfvolkoren rijst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)