Zomerse ijs parfaits met pistache
Pien Freije

Zomerse ijs parfaits met pistache

dinsdag 21 juni 2022
Yes, het is vandaag officieel zomer! Daar worden wij onwijs blij van en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij doen dat met een perfect zomers gerecht, namelijk deze ijs parfaits met pistache. Hoe vrolijk ziet dit eruit met die groene kleur, mooie roze frambozen en chocoladeschaafsel? Benieuwd hoe je dit zelf kan maken? Lees hier het recept!

Ingrediënten
voor 4 personen
250 g (diepvries) frambozen
125 g ongezouten pistachenoten, grof gehakt
75 g pure chocola, geschaafd

voor het pistache ijs
1 blik (400 ml) kokosmelk
½ avocado, in blokjes
150 g ongezouten pistachenoten
2 el ahornsiroop
1 tl amandelextract, optioneel

Bereidingswijze
1. Doe de pistachenoten voor het pistache ijs in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de overige ingrediënten voor het ijs toe en mix tot een romige massa.
2. Schep het mengsel in een ovenschaal of grote bak en laat het voor minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
3. Plet ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot een grove substantie.
4. Vul een hoog glas met een laagje frambozenpuree, gevolgd door een bolletje pistache ijs, een laagje pistachenootjes en wat geschaafde pure chocola. Herhaal deze volgorde nog een keer en sluit af met wat hele frambozen. Herhaal dit voor de overige glazen. Serveer de parfaits direct.

Heb jij deze zomerse ijs parfaits ook gemaakt? Verras ons met een foto van jouw resultaat op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier of laat een reactie achter op Facebook of onder dit artikel. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.