Print Friendly, PDF & Email

IMG_4835Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Wortelcarré!

Biologische wortelcarré
Inmiddels denk ik wekelijks dat ik geen nieuwe vleesvervangers meer zal tegenkomen in de Albert Heijn, en toch blijf ik mezelf verrassen. Zo ook met deze wortelcarré, en biologisch nog wel! Het is een vrolijk oranje schijfje, in de vorm van een traditionele kaasschnitzel. Hij ziet er eenvoudig en puur uit en is gemakkelijk te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur totdat hij van buiten knapperig is en van binnen warm. In slecht vijf minuten heb je deze wortelcarré op je bord!

Smaak, structuur en toepassing
Zo positief als mijn ervaring begon, zo vervelend werd het na de eerste hap. Ik kan hier lang of kort over zijn, maar wat is deze wortelcarré vies! Hij heeft geen enkele structuur, er valt niets te kauwen en op de oranje kleur na is er werkelijk niets in de smaak dat ook maar hint naar wortel. Het is net babyvoeding. Iets anders kan ik er niet van maken, en een andere doelgroep kan ik er ook niet voor verzinnen. Laat deze AH biologische wortelcarré alsjeblieft aan je voorbij gaan, tenzij je je kinderen hiermee kan laten eten, want dit is culinair gezien een absolute misser. Albert Heijn, doe er wat aan!

Voedingswaarde
Opvallend is dat er 47% wortel in de wortelcarré zit. Toch smaakt hij oprecht nergens naar. Verder bevat hij 144 calorieën en 6,8 gram vet per carré (een pakje bevat er 2). Dit valt mee, dus op basis van de voedingswaarde kan ik de wortelcarré niet afraden. Maar feit blijft: zelf zou ik hem nooit eten en al helemaal niet aanraden.

Voor de veganist: de kaasschnitzel bevat helaas ei, dus no go.
Voor gluten-allergie: de kaasschnitzel bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: AH Wortelcarré
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Wortelcarré
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Wortelcarré!
Author