...

Vleesvervanger getest: AH wortelcarré

door | 24 sep 2014 | Albert Heijn, burgers, Recepten, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

IMG_4835Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Wortelcarré!

Biologische wortelcarré
Inmiddels denk ik wekelijks dat ik geen nieuwe vleesvervangers meer zal tegenkomen in de Albert Heijn, en toch blijf ik mezelf verrassen. Zo ook met deze wortelcarré, en biologisch nog wel! Het is een vrolijk oranje schijfje, in de vorm van een traditionele kaasschnitzel. Hij ziet er eenvoudig en puur uit en is gemakkelijk te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur totdat hij van buiten knapperig is en van binnen warm. In slecht vijf minuten heb je deze wortelcarré op je bord!

Smaak, structuur en toepassing
Zo positief als mijn ervaring begon, zo vervelend werd het na de eerste hap. Ik kan hier lang of kort over zijn, maar wat is deze wortelcarré vies! Hij heeft geen enkele structuur, er valt niets te kauwen en op de oranje kleur na is er werkelijk niets in de smaak dat ook maar hint naar wortel. Het is net babyvoeding. Iets anders kan ik er niet van maken, en een andere doelgroep kan ik er ook niet voor verzinnen. Laat deze AH biologische wortelcarré alsjeblieft aan je voorbij gaan, tenzij je je kinderen hiermee kan laten eten, want dit is culinair gezien een absolute misser. Albert Heijn, doe er wat aan!

Voedingswaarde
Opvallend is dat er 47% wortel in de wortelcarré zit. Toch smaakt hij oprecht nergens naar. Verder bevat hij 144 calorieën en 6,8 gram vet per carré (een pakje bevat er 2). Dit valt mee, dus op basis van de voedingswaarde kan ik de wortelcarré niet afraden. Maar feit blijft: zelf zou ik hem nooit eten en al helemaal niet aanraden.

Voor de veganist: de kaasschnitzel bevat helaas ei, dus no go.
Voor gluten-allergie: de kaasschnitzel bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: AH Wortelcarré
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Wortelcarré
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Wortelcarré!
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

1 Reactie

  1. Beautylisz

    Wat jammer dat hij zo vies is! Hij ziet er lekker uit. maar deze sla ik dan ook even over!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt