Print Friendly, PDF & Email
3.7/5 - (6 stemmen)

Authentieke falafel MazaHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Authentieke falafel van Maza!

Falafel van Maza
Het is alweer even geleden dat ik een vleesvervanger aan de test onderwierp. De komende weken wil ik stilstaan bij de vleesvervangers van Maza. Maza is een Nederlands bedrijf, ook te vinden in De Foodhallen, gespecialiseerd in Mediterrane lekkernijen geïnspireerd op de receptuur uit het Midden-Oosten: van falafel en mezze tot hoemoes, salades en sauzen. Alle Maza producten zijn vegetarisch, kosher en halal, met zoveel mogelijk verse ingrediënten, bijzondere kruiden en specerijen en op traditionele wijze bereid. De authentieke falafel van Maza bestaat uit mooi geproportioneerde, half platte rondjes die je in enkele minuten in de koekenpan goudbruin bakt.

Smaak, structuur en toepassing
Falafel is dé snack van het Midden-Oosten. Dit zijn balletjes van kikkererwten, spinazie, raapolie, peterselie, ui, knoflook, kruiden en specerijen. Ze zijn al kort voorgebakken door Maza, dus je hoeft ze alleen nog maar krokant af te bakken. De authentieke falafel is heel puur en stevig. Je proeft duidelijk alle losse ingrediënten, de kikkererwten (80%) voeren de boventoon. De authentieke falafel is licht kruidig, maar niet uitgesproken. De smaak is vrij neutraal en kan daarom lekker gecombineerd worden met een Oosters gekruide maaltijd. Een tip is om de falafel direct warm op te eten, want zodra hij afkoelt droogt hij een beetje uit en wordt hij minder lekker.

Voedingswaarde
De authentieke falafel van Maza bevat 250 gram per pakje, met ongeveer 18 falafel balletjes. Dit is voldoende voor 4 personen. De balletjes bevatten 177 calorieën en 9,5 gram vet per 100 gram, oftewel 443 calorieën en 24 gram vet per pakje. Dit is overeenkomstig of zelfs iets minder dan de falafels van Tivall en Albert Heijn. Al met al een hele gezonde en verantwoorde keuze, zeer voedzaam dankzij de vele kikkererwten, dus na enkele balletjes ben je helemaal voldaan.

Voor de veganist: de authentieke falafel van Maza is helemaal veganistisch, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de falafel bevat helaas tarwebloem, dus is niet glutenvrij.

Wil jij weten waar Maza verkocht wordt bij jou in de buurt? Kijk hier voor de verkooppunten.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Authentieke falafel Maza
Article Name
Authentieke falafel Maza
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Authentieke falafel van Maza!
Author