Print Friendly, PDF & Email

IMG_1727Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Balletjes van Vivera!

Vegetarische balletjes van Vivera
Vorige maand besteedde ik voor het eerste aandacht aan de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat ik tot nu nog helemaal niet aan bod had laten komen, terwijl ze al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maken! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vandaag de balletjes van Vivera, interessant want deze heb ik inmiddels ook al getest van Tivall en dat zijn een absolute favoriet. Qua uiterlijk en bereidingswijze zijn de balletjes in ieder geval identiek, dus dat wordt spannend.

Smaak, structuur en toepassing
Vanaf de eerste hap proef ik: dit wordt een nek-aan-nek-race! De balletjes van Vivera zijn zachter en sappiger van binnen dan de balletjes van Tivall. Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat ik eigenlijk nog nooit ‘sappigheid’ heb geconstateerd, dat is knap dus! Daarnaast zijn de balletjes krokant van buiten, zeker als je ze wat langer in de pan laat liggen met lekker wat peper en zout. De smaak is neutraal tot licht kruidig, waardoor ze net als de balletjes van Tivall met van alles te combineren zijn en goed samengaan met de smaak van je eten. Echt een kwestie van ‘same same but different’. Ik vind het heel moeilijk kiezen, voor beide balletjes valt iets te zeggen. In ieder geval vind ik die van Vivera ook weer een top smaak en structuur hebben, de balletjes blijven favoriet!

Voedingswaarde
Het is bijna niet te geloven! Ook qua voedingswaarde zijn de balletjes van Vivera en Tivall identiek: het scheelt letterlijk 1 calorie per 100 gram. Beide balletjes zijn aangevuld met vitamine B12 en ijzer, speciaal voor de vegetariërs. Qua voedingswaarde bevatten de balletjes van Vivera 176 calorieën en 6 gram vet per 100 gram (een pakje is 250 gram en bevat 12 balletjes) en zijn bovendien e-nummer vrij. Dat is nog een reden waarom ik zo dol ben op de balletjes: je kan er echt schuldvrij van genieten, het is gewoon een hele gezonde en verantwoorde aanvulling op je maaltijd.

Nu ben ik heel benieuwd: welke verschillen proef jij tussen de balletjes van Vivera en Tivall? Laat het mij weten!

Voor de veganist: de balletjes bevatten helaas kippen-eiwit, dus no go. Vivera heeft speciale 100% plantaardige producten, die zijn wel geschikt en herkenbaar aan de verpakking.
Voor gluten-allergie: de balletjes bevatten helaas tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Balletjes Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: Balletjes Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Balletjes van Vivera!
Author