Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de bloemkool broccoli rondo van Vivera!

IMG_9307Vegetarische bloemkool broccoli rondo Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vivera heeft een groot assortiment dat regelmatig wordt uitgebreid of vernieuwd. Sinds kort hebben ze een aantal nieuwe schnitzels ontwikkeld die ik de komende weken zal testen. Om eerlijk te zijn: ik ben niet een enorme schnitzel-fan, ik houd meestal meer van de pure en plantaardige burgers. Maar ik zal mijn schnitzel-bril opzetten en proberen om een echte kenner te worden! Want de ene schnitzel is natuurlijk de andere niet… Deze week de bloemkool broccoli rondo!

Smaak, structuur en toepassing
De bloemkool broccoli rondo is een Nederlandse klassieker! Flinke stukjes broccoli (17%) en bloemkool (31%) met aardappelvlokken in een (vegetarische) kaassausje (17%) met een dun paneer laagje er omheen. Heel gemakkelijk krokant te bakken, de kaas smelt direct en de groenten zijn duidelijk te proeven evenals een gezonde hoeveelheid knoflook. Eenvoudig maar goed, geen poespas, precies zoals de Nederlandse keuken. Wat ik goed vind aan deze schnitzel is dat hij dun en goed gevuld is en lekker knapperig. Perfect om te combineren met een GVA-tje (groente – vleesvervanger – aardappels) of een frisse salade deze zomer. Een echte kindervriend!

Voedingswaarde
Qua voedingswaarde raad je natuurlijk al dat zo’n knapperige rondo met kaas niet de meest magere variant zal zijn. Binnen de schnitzels onderling scoort hij echter wel goed! Een bloemkool broccoli rondo is 100 gram en bevat 172 calorieën en 3,4 gram verzadigd vet. Verder is hij aangevuld met ijzer en vitamine B12, belangrijk voor de vegetariërs. Al met al een prima toevoeging aan een gezonde maaltijd!

Voor de veganist: de rondo bevat kippen-eiwit en kaas, dus no go.
Voor gluten-allergie: de rondo bevat verschillende tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: bloemkool broccoli rondo van Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: bloemkool broccoli rondo van Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de bloemkool broccoli rondo van Vivera!
Author