Print Friendly, PDF & Email

Boekoeloekoe burger-mix is een mix van kruiden en volkoren granen waarmee je eenvoudig vier smaakvolle vleesvrije burgers maakt. Een verrassende aanvulling van ons assortiment aan vleesvervangers en bovendien toch echt huisgemaakt!

De missie van boekoeloekoe
Het voornemen van boekoeloekoe is het om mensen te inspireren meer diversiteit in hun voedingspatroon te brengen, af en toe bewust te kiezen voor een vegetarische maaltijd, persoonlijke aandacht te besteden aan hun voeding en vooral vaker te kiezen voor verse, vitale voeding. De boekoeloekoe burger-mix is dus bedoeld voor iedereen die van lekker eten en de nodige afwisseling houdt. Boekoeloekoe noemt zichzelf dan ook geen vleesvervanger maar een variatie en veelzijdige aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon. Boekoeloekoe vindt dat vleesvervangers niet naar vlees moeten willen smaken, maar een verrassende aanvulling moeten zijn die vlees doen vergeten!

De boekoeloekoe burger
Boekoeloekoe is gebaseerd op een combinatie van verschillende alledaagse ingrediënten zoals zuivel, ei, granen en groenten, allemaal afkomstig van EKO gecertificeerde leveranciers van lokale afkomst. Bovendien is de boekoeloekoe burgermix vrij van E-nummers, kunstmatige toevoegingen en soja. De kruidenmix die meer dan 15 verschillende soorten gedroogde kruiden, specerijen en groenten bevat zorgt samen met enkele zelf toe te voegen ingrediënten (kaas, melk, ei en ui) voor de smaak en textuur. Het leuke is dat je er ook nog eens zelf mee kunt variëren door er bijvoorbeeld oude kaas door te mengen of een pepertje aan toe te voegen voor extra pit. Benieuwd naar de exacte ingrediënten? Dit zijn ze: paneermeel (volkorenmeel, zout, gist), havermout, zout, dextrose, gistextract, rijstebloem, zonnebloemolie, specerijen, kruiden, groenten, natuurlijk aroma.

Zelf bereidenSchermafbeelding 2014-03-12 om 16.55.39
De boekoeloekoe burger is buitengewoon makkelijk zelf te bereiden! Voeg 50 ml melk, 80 gr kaas, 2 eieren en een uitje toe aan de kruidenmix, laat 15 minuten rusten, maak vier burgers in de pan en bak binnen 10 minuten aan beide kanten goudbruin. De creatieve koks kunnen natuurlijk een eind weg experimenteren met deze mix. In dat geval wordt het: een beetje van jezelf en een beetje van boekoeloekoe!

Smaak, structuur en toepassing
De boekoeloekoe burger is – zoals ze zelf ook aangeven – beslist geen ‘burger’. Ik associeer het meer met een lekker dik pannenkoekje met een lichte currysmaak. Meteen uit de pan is hij super vers, romig door de toevoeging van de kaas en zacht van binnen met een iets knapperig korstje. Het zelfgemaakte gevoel spat er vanaf, de smaak is puur en beslist niet kunstmatig. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het daadwerkelijk een verrassende aanvulling op de maaltijd vindt en voor zowel de vegetariërs als de flexitariërs het uitproberen waard. Kinderen zullen de boekoeloekoe bovendien ook heerlijk vinden en leuk om samen te maken! Wel is de boekoeloekoe burger dankzij de kaas vrij machtig, dus ik zou hem combineren met een lichte salade of als ‘broodje’ bij een bonenschotel.

Boekoeloekoe kopen
De boekoeloekoe burger staat in Amsterdam bij twee restaurants al op de kaart: Natuurlijk Smullen in de Jan van Galenstraat en Pontstation op de NDSM werf. Daar kan je hem dus al proeven. Verder zijn er een paar verkooppunten en kan je de zakjes burgermix voor 3,50 bestellen via de webshop van Boekoeloekoe.nl

IMG_0262

Summary
Boekoeloekoe burgermix
Article Name
Boekoeloekoe burgermix
Description
Boekoeloekoe burger-mix is een mix van kruiden en volkoren granen waarmee je eenvoudig vier smaakvolle vleesvrije burgers maakt. Een verrassende aanvulling van ons assortiment aan vleesvervangers en bovendien toch echt huisgemaakt!
Author