Print Friendly, PDF & Email

IMG_2698Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Bonenburger van Goodbite!

Burger op basis van bonen
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’. Een vleesvervangermerk dat nog niet eerder op mijn blog aan bod is gekomen, dus hoog tijd om daar iets aan te veranderen. GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant. Al sinds 2002 zijn hun vleesvervangers, gemaakt op basis van soja, tarwe en erwten, te vinden in de supermarket en inmiddels hebben ze een van de grootste assortimenten. Ook fijn: op de verpakking staat duidelijk vermeld als het een volledig plantaardig product is, en dus geschikt voor veganisten – zoals bij de burger van deze week het geval is. Ik testte namelijk de bonenburger van GoodBite. Volledig plantaardig en op basis van verschillende bonen: tuinbonen, bruine bonen en tuinerwten. Weer een creatieve variant van GoodBite die ik nog niet kende in het Nederlandse vleesvervangerschap. Tijd om deze te ontdekken!

Smaak, structuur en toepassing
De bonenburger van GoodBite is gevuld met tuinbonen, bruine bonen en fijne tuinerwten, deze haalde ik er ook werkelijk uit qua smaak zonder op de verpakking gekeken te hebben. De burger is verder aangevuld met rode paprika, zetmeel, zonnebloemolie, tomatenpuree, kruiden, specerijen, zout, ijzer en vitamine B12. Hij heeft de zachte, romige en knisperende structuur van bonen. Redelijk naturel van smaak, lekker gekruid en zeer voedzaam. Goed te combineren met lichte, simpele salade of een typisch Nederlandse groente-aardappelen-vleesvervanger maaltijd. Ook lekker voor kinderen, en bovendien geschikt voor veganisten!

Voedingswaarde
De bonenburger van GoodBite is naast een voedzame toevoeging aan de maaltijd ook nog eens een hele gezonde en verantwoorde keuze voor je dagelijkse voeding. De burger is namelijk bijzonder mager: slechts 136 calorieën en 3,5 gram vet per burger (80 gram). Hoewel calorieen tellen natuurlijk geen sport moet zijn, vind ik dit wel altijd mooi meegenomen. Lekker schuldvrij eten en goed in je vel zitten! Dus ik zeg doen deze burger. GoodBite, bedankt!

Voor de veganist: de bonenburger is helemaal plantaardig, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de bonenburger bevat helaas tarweproducten, dus no go.

De vleesvervangers van GoodBite worden wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo, Deen en Sligro.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Bonenburger van GoodBite!
Article Name
Vleesvervanger getest: Bonenburger van GoodBite!
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Bonenburger van GoodBite!
Author