Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Braadworstjes van GoodBite!

IMG_0617Vegetarische braadworstjes
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’ en daar wordt natuurlijk naar geluisterd! Eerder testte ik al hun zadenburger, notenburger en bonenburger, vorige week de notenballetjes en keer op keer was ik blij verrast door deze creatieve varianten. Tijd voor meer dus! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Deze week testte ik de braadworstjes van GoodBite. Zoals sommige van jullie wel weten ben ik meestal niet zo’n worstenfan, dus altijd even spannend. Maar ik kan vast verklappen: dit keer was ik blij verrast!

Smaak, structuur en toepassing
Vaak vind ik de worsten uit het vleesvervangerschap een beetje melig en kunstmatig, niet zo mijn ding. Maar deze braadworstjes van GoodBite doen het goed! Ze zijn sappig en zacht van smaak, zoals een echte worst hoort te zijn (aldus mijn carnivoren vrienden). De textuur is gelaagd waardoor je ook nog wat te kauwen hebt en het velletje is zacht, licht knapperig. Niet taai of plastic dus. Daarnaast is de braadworst iets kruidig van smaak, waardoor hij heerlijk is zoals hij is zonder te veel saus of poespas. Ik bereidde hem op de barbecue in het park en at hem uit het vuistje. Aanrader!

Voedingswaarde
Deze braadworstjes van GoodBite worden gemaakt van plantaardige eiwitten in combinatie met ui, raapolie, kippeneiwit, zetmeel en specerijen., aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Qua voedingswaarde vallen worsten me vaak enorm tegen, maar ditmaal valt het mee! Een pakje braadworstjes bevat 4 braadworstjes van totaal 200 gram. Een braadworstje bevat 77 calorieën en 0,6 gram verzadigd vet. Neem er dus gerust twee, op je stamppot deze winter, op een broodje voor de lunch of bij een frisse salade. Prima verantwoorde keuze. Een van de beste worsten uit het vega assortiment!

Voor de veganist: de worstjes bevatten helaas kippen-eiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de worstjes bevatten tarwegluten, dus no go.

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegetarische braadworstjes van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: vegetarische braadworstjes van GoodBite
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische braadworstjes van GoodBite!
Author