Print Friendly, PDF & Email

IMG_4830Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Broccoli-kaas carré!

Broccoli-kaas carré
Deze week testte ik de  broccoli-kaas carré van Tivall. Een echte Hollandse burger gevuld met broccoli, bloemkool, prei en Goudse kaas. Evenals de andere carrés is hij van bescheiden formaat met een gepaneerd korstje, en ook de bereidingswijze is vergelijkbaar: in een koekenpan gedurende acht minuutjes op middelhoog vuur laten bakken tot het korstje goudbruin en knapperig wordt en de binnenkant warm en zacht is.

Smaak, structuur en toepassing
De broccoli-kaas carré is een echte allemansvriend. Heerlijk zacht, bijna quiche-achtig, met een krokant korstje en een luchtige vulling. Je proeft, ziet (en ruikt) de broccoli. De carré is licht romig, maar niet te kazig. Het is echt een comfy carré die ook bij kinderen goed in de smaak zal vallen. Beslist geen culinair hoogstandje, gewoon makkelijk van smaak, maar niet verkeerd! Bovendien is de broccoli-kaas carré lekker te combineren met een salade of Oerhollandse maaltijd met bijvoorbeeld krieltjes, doperwten en worteltjes.

Voedingswaarde
Zoals we gewend zijn van Tivall is de carré aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Verder is hij ondanks de kaas en de romige ervaring relatief mager. De broccoli-kaas carré bevat 168 calorieen en 9,5 gram vet per carré (een pakje is 160 gram en bevat twee carrés). Er zijn natuurlijk betere keuzes voor de dagelijkse voeding, maar wanneer je zin hebt in comfort food of je kinderen probleemloos wilt laten eten dan raad ik deze zeker aan!

Voor de veganist: de broccoli-kaas carré bevat helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de broccoli-kaas carré bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: AH Broccoli-kaas carré
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Broccoli-kaas carré
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Broccoli-kaas carré!
Author