...

Vleesvervanger getest: Tivall burger royaal

door | 11 sep 2013 | burgers, Tivall, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Burger Royaal AHHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Tivall burger royaal!

Een royale burger?
Regelmatig heeft de Albert Heijn acties met de vleesvervangers waarbij de tweede gratis aangeboden wordt. Geen slechte deal aangezien de meeste vleesvervangers bijna twee weken goed zijn, dat gaat altijd wel op. Zo waren deze week alle ‘burgers’ in de aanbieding en koos ik voor de ‘Burger Royaal’ en de ‘Falafel Burger’ die volgende week aan bod zal komen.
De Burger Royaal bevat vier kleine burgertjes die je in een koekenpan met hete olie rustig aan beide zijden laat bakken met wat zout en peper, totdat de korst goudkleurig en krokant is. Zodra de pan heet is gaat dit vrij snel, dus ongeveer zes minuten is voldoende voor een knapperige Burger Royaal.

Smaak, structuur en toepassing
De Burger Royaal heeft een knapperig korstje en een zachte, malse binnenkant die mij persoonlijk iets te soppig is. Hij heeft geen lekkere ‘bite’ en valt in je mond vrij snel uit elkaar. De smaak is kruidig, op het vreemde af. De burger is bewerkt met peterselie maar mij doet het denken aan spruitjes. Hierdoor vind ik hem ook lastig te combineren, bij pasta of stamppot zou ik hem zeker niet aanraden, enkel bij een salade kan hij van meerwaarde zijn. Al met al zou ik zeggen dat deze burger het gewoon ‘net niet’ is en zeker niet royaal. Laten we hopen dat de Falafel Burger volgende week beter scoort!

Voedingswaarde
Enige plusplunt van deze burgertjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten (belangrijke bestanddelen voor de vegetariër) en tegelijk een verstandige keuze zijn voor je dagelijkse voeding. De Burger Royaal bevat slechts 155 calorieën en 5 gram vet per 100 gram (een pakje is 180 gram en bevat 4 burgertjes). Dit is bijzonder weinig en nog minder dan mijn favoriete balletjes van vorige week. Mocht jij hem dus beter vinden smaken dan ik, kan ik hem zeker aanraden op grond van de voedingswaarde.

Voor de veganist: de Royaal Burger bevat helaas naast tarwe- en soja-eiwit ook scharrelei-eiwit. Dus no go.

Summary
recipe image
Recipe Name
Burger Royaal
Published On
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

2 Reacties

 1. Laura

  Ik ben sowieso niet zo weg van de vleesvervangers van de Tivall.. Goodbite, Valess en Quorn vind ik veel lekkerder!
  Misschien is het een idee om vleesvervangers van verschillende merken te testen en niet alleen van Tivall?

  Antwoord
  • isabel

   Hi Laura, dat ga ik zeker doen! Ik ga gewoon het hele schap in de AH af dus Valess en Quorn zullen ook zeker aan bod komen, en wie weet later nog de Vegetarische Slager! Komt helemaal goed 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt