Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Champignon cordon bleu met humms van Koolen!

IMG_4867Champignon cordon bleu Koolen 1981
Deze week de laatste burger (tot nu toe) van mijn nieuwe favoriete merk Koolen 1981. Koolen gaat voor oneindige mogelijkheden met Nederlandse champignons, waarvan de champignonburger een nieuwe ontdekking is. Zij staan voor een puur product want werken niet met kleur-, geur- of smaakstoffen. Na een klein onderzoek blijkt Koolen een vijftal varianten te hebben van de champignonburger, allemaal met de champignon als basis aangevuld met alleen pijnboompitten en tijm voor de vegan’s, met Grana Padano, pijnboompitten en oregano, met geitenkaas, honing en walnoten en tot slot als ‘cordon bleu’ gevuld met mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum of met humus. Deze week testte ik de laatste variant en tot nu toe was ik zeer enthousiast! De cordon bleu humus is een gepaneerde burger die je op middelhoog vuur langzaam goudbruin laat worden terwijl de binnenkant smelt. BAKTIP van de fabrikant: gebruik een flink scheut olie en laat de burger een soort van ‘frituren’ in de pan, dat zorgt voor een ultiem knapperig laagje!

Smaak, structuur en toepassing
Na mijn enthousiasme over de drie champignonburgers, was ik de vorige keer behoorlijk teleurgesteld over de cordon bleu met mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum. Gelukkig was deze cordon bleu met humus weer een aangename verrassing. Mede dankzij de baktip van de Koolen werd het buitenste laagje extra knapperig. Dit was al een groot verschil! Hoewel het enigszins vettig was hierdoor, was het wel erg lekker en viel het goed samen met de smeuïge humus. Hierin proefde je de kikkererwten tezamen met de champignons in de buitenste laag. Een goede combi en een betere smaakvariant dan de mozzarella cordon bleu. Door de uitgesproken smaken helaas niet zo makkelijk te combineren, daarom mijn inziens het beste samen met een frisse salade.

Voedingswaarde
Een groot voordeel van de drie champignonburgers die ik hiervoor testte was de voedingswaarde: super lekker en ook nog eens zeer mager, een dubbel goede keuze dus voor je dagelijkse voeding. De mozzarella cordon bleu viel in dit opzicht tegen, maar de humus valt ook niet mee: hij bevat 205 calorieën en 8,4 gram vet per burger (een pakje is 200 gram en bevat 2 burgers). Als je dol bent op de smaak van humus en champignons toch zeker het proeven en vergelijken waard, maar mijn favorieten blijven de champignonburgers. Wat is jouw favoriet?

Voor de veganist: deze champignonburger bevat scharreleiwit. Dus no go.
Voor de glutenallergie: deze champignonburger bevat tarwe, dus is niet glutenvrij.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Champignon cordon bleu met humus Koolen
Article Name
Champignon cordon bleu met humus Koolen
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Champignon cordon bleu met humus van Koolen!
Author