Print Friendly, PDF & Email

IMG_2803Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Champignonburger met Grana Padano en pijnboompitten van Koolen 1981!

Champignonburger Koolen 1981
Ik dacht dat ik bijna door mijn verzameling vleesvervangers van de Albert Heijn begon heen te raken, tot ik vorige week weer een nieuwe variant in het schap zag liggen: een champignonburger van het voor mij nog onbekende merk Koolen 1981. Koolen gaat voor oneindige mogelijkheden met Nederlandse champignons, waarvan de champignonburger een nieuwe ontdekking is. Zij staan voor een puur product want werken niet met kleur-, geur- of smaakstoffen. Na een klein onderzoek blijkt Koolen een vijftal varianten te hebben van de champignonburger, allemaal met de champignon als basis aangevuld met alleen pijnboompitten en tijm voor de vegan’s, met Grana Padano, pijnboompitten en oregano, met geitenkaas, honing en walnoten en tot slot als ‘cordon blue’ gevuld met humus of met mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum. Deze week testte ik de variant met Grana Padano, pijnboompitten en oregano. Een eenvoudige burger die super snel te bereiden is: in 4 minuten bak je hem goudbruin.

Smaak, structuur en toepassing
Mijn hoge verwachtingen van deze champignonburger kwamen volledig uit. Het leek me een, frisse, gezonde en vernieuwende variatie en dat klopte helemaal. Het is een heerlijke burger met de luxe smaak van verse kwaliteitsproducten. De burger zit vol met pijnboompitten, je proeft echte Grana Padano, echte champignons en goede oregano. De burger heeft een fijne structuur met daarbinnen de smaak en structuur van de pitten. Totaal geen fabrieksassociatie en dat maakt deze burger voor mij bijzonder en bij uitstek van hoge kwaliteit. Zelfs los is de burger een absolute verwennerij, daarom moet hij niet gecombineerd worden met sauzen om zijn smaak te behouden. Samen met een frisse salade, in stukjes gesneden als borrelhapje of op een broodje is het mijn favoriet!

Voedingswaarde
Deze champignonburger is niet alleen lekker en van hoge kwaliteit maar ook nog eens een goede keuze voor je dagelijkse voeding. Zo bevat hij slechts 146 calorieën en 9 gram vet per burger (een pakje is 160 gram en bevat 2 burgers). Dit is dus een absoluut minimum in vergelijking met andere vleesvervangers, zelfs nog lager dan de couscousburger die ik onlangs testte en dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Deze komt met zekerheid in de top 10 van mijn lijst! Koolen 1981, bedankt!

Voor de veganist: deze champignonburger bevat Grana Padano. Dus no go.
Voor de glutenallergie: deze champignonburger bevat glutenvrije haver dus is glutenvrij!

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Champignonburger met Grana Padano en pijnboompitten
Article Name
Vleesvervanger getest: Champignonburger met Grana Padano en pijnboompitten
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Champignonburger met Grana Padano en pijnboompitten van Koolen 1981!
Author