Print Friendly, PDF & Email

IMG_3805Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we:de Champignonburger met pijnboompitten en tijm van Koolen!

Champignonburger Koolen 1981
Deze week weer een burger van mijn nieuwe favoriete merk Koolen 1981. Koolen gaat voor oneindige mogelijkheden met Nederlandse champignons, waarvan de champignonburger een nieuwe ontdekking is. Zij staan voor een puur product want werken niet met kleur-, geur- of smaakstoffen. Na een klein onderzoek blijkt Koolen een vijftal varianten te hebben van de champignonburger, allemaal met de champignon als basis aangevuld met alleen pijnboompitten en tijm voor de vegan’s, met Grana Padano, pijnboompitten en oregano, met geitenkaas, honing en walnoten en tot slot als ‘cordon blue’ gevuld met humus of met mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum. Deze week testte ik de variant met pijnboompitten en tijm. Een eenvoudige burger die super snel te bereiden is: in 4 minuten bak je hem goudbruin.

Smaak, structuur en toepassing
Deze champignonburger is door het ontbreken van de Grana Padano/geitenkaas die in de vorige twee burgers wel zat nog iets neutraler en puurder dan die ik hiervoor testte. Het is echt een hartige burger met een hele geconcentreerde, unieke smaak van champignons. Door het ontbreken van de kaas is deze burger ook iets minder zout, maar nog steeds zeer smaakvol dankzij de tijm. De burger heeft weer een goede structuur waarbij je iedere pijnboompit kan proeven. Absoluut geen fabrieksassociatie en dat maakt deze burger voor mij bijzonder en bij uitstek van hoge, natuurlijke kwaliteit. Zelfs los is de burger een absolute verwennerij, daarom moet hij niet gecombineerd worden met sauzen om zijn smaak te behouden. Samen met een frisse salade, in stukjes gesneden als borrelhapje of op een broodje is het mijn favoriet, zeker gezien de voedingswaarde…

Voedingswaarde
Deze champignonburger moet ik nomineren tot mijn absolute held. Door het ontbreken van de kaas bevat hij slechts 99 calorieën en 4 gram vet per burger (een pakje is 160 gram en bevat 2 burgers). Dit vind ik echt hemels aangezien hij ongelofelijk lekker is maar dus ook een super goede keuze voor je dagelijkse voeding. Een burger waar je nooit over na hoeft te denken! Halleluja dus voor deze champignonburger met tijm.

Voor de veganist: deze champignonburger bevat scharrel-eiwit. Dus no go.
Voor de glutenallergie: deze champignonburger bevat tarwe, dus is helaas niet glutenvrij.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Champignonburger met pijnboompitten en tijm Koolen
Article Name
Champignonburger met pijnboompitten en tijm Koolen
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Champignonburger met pijnboompitten en tijm van Koolen!
Author