Print Friendly, PDF & Email
3.7/5 - (3 stemmen)

IMG_1858Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Couscousburger!

Couscous-groenteburger
Ik dacht dat ik bijna door mijn verzameling vleesvervangers van de Albert Heijn begon heen te raken, tot ik vorige week weer een nieuwe variant in het schap zag liggen: een couscous-groenteburger van Tivall. Die vond ik buitengewoon lekker klinken dus hij ging dezelfde avond nog in de pan. Het is een mooie ronde, stevige burger duidelijk gemaakt van couscous met daarin kleurrijke groenten. Super gemakkelijk te bereiden want met wat hete olie in de pan was hij binnen enkele minuten goudbruin.

Smaak, structuur en toepassing
Mijn blijde aankoop van de couscous-groenteburger stelde niet teleur. De couscous vormt een stevige burger zonder klef te zijn of onnatuurlijk te smaken. De smaken van de groente komen duidelijk naar voren en zonder de verpakking te bekijken proefde ik paprika en wortel. Hij heeft een stevige bite, is zeker niet soppig en een hele welkome afwisseling op de bekende gepaneerde varianten van de Albert Heijn. Bovendien is hij veganistisch en daardoor net iets gezonder. Zelf zou ik hem, zoals altijd, combineren met een frisse salade, maar in dit geval is het ook een absolute tip voor de picknick, los of op een broodje. En zelfs koud smaakt hij goed!

Voedingswaarde
Evenals de andere burgers van Tivall is de Couscous-groenteburger aangevuld met vitamine B12 en ijzer om in de basisbehoefte van de vegetariër te voorzien. Daarnaast bevat hij slecht 144 calorieën en 4,8 gram vet per burger (een pakje is 160 gram en bevat 2 burgers). Dit is dus een absoluut minimum in vergelijking met andere vleesvervangers en dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Dus ga lekker los deze zomer en neem deze mooie couscous-groenteburger mee uit picknicken of leg hem in de koelkast voor een snelle avond. Super verantwoord en super lekker!

Voor de veganist: de Couscous-groenteburger is absoluut veganistisch. Good to go!
Voor de glutenallergie: de Couscous-groenteburger bevat natuurlijk couscous, dus is niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: couscousburger
Article Name
Vleesvervanger getest: couscousburger
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: couscousburger!
Author