Print Friendly, PDF & Email

IMG_5609Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Frittata champignons-noten!

Frittata champignons-noten
Onlangs vond ik in de Albert Heijn weer enkele nieuwe frittata’s: omeletachtige burgers gevuld met groente. Een leuke afwisseling op het bekende assortiment aan vleesvervangers en bovendien voor de verandering in een eenpersoonsverpakking. Ook weleens handig! De Frittata champignons-noten ziet eruit als een stevige quiche-achtige omelet en is gevuld met paddenstoelen, noten en wat rijst. De frittata bak je in een koekenpan op een matige temperatuur gedurende acht minuten. Let op: regelmatig keren want hij is snel geneigd te verbranden en je wilt hem van binnen lekker warm hebben.

Smaak, structuur en toepassing
De Frittata champignons-noten is een mooie, stevige omelet. Je proeft echt de paddenstoelen: shiitake en champignons en de knapperige nootjes en rijstkorrels geven de frittata een stevige en verrassende structuur. Wanneer goed gebakken is de frittata zacht en luchtig van binnen met een knapperig randje. Deze frittata heeft een pure en natuurlijke smaak. Daarnaast is hij lekker gekruid maar niet te zout. Een fijne, stevige omelet die goed te combineren is met een salade of op brood, als lunch of diner, maar ook bij aardappeltjes of groente.

Voedingswaarde
Hoewel deze Frittata champignons-noten dus lekker is en natuurlijk, heeft hij ook een behoorlijke voedingswaarde. Zo bevat de Frittata champignons-noten 244 calorieën en 14 gram vet per frittata (een pakje is 125 gram en bevat één frittata). Vooral in combinatie met een lichte salade dus aan te bevelen als maaltijd, zeker omdat hij ook behoorlijk vullend is. Dus eenpersoonsverpakking of niet: delen kan ook! Al met al een goede aanvulling op het assortiment.

Voor de veganist: de Frittata champignons-noten bevat helaas ei en melk. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de Frittata champignons-noten is glutenvrij! Hoera!

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Frittata champignons-noten AH
Article Name
Frittata champignons-noten AH
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH frittata champignons-noten!
Author