Vleesvervanger getest: frittata peperone AH
Isabel Boerdam

Vleesvervanger getest: frittata peperone AH

woensdag 12 maart 2014
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Frittata peperone AH!

Frittata Peperone
Deze week testte ik wederom een frittata: omeletachtige burgers gevuld met groente. Een leuke afwisseling op het bekende assortiment aan vleesvervangers. De Frittata Peperone ziet eruit als een stevige quiche-achtige omelet en is gevuld met shii-take, tomaat, paprika, lenteui en Maasdammerkaas. De frittata bak je in een koekenpan op een matige temperatuur gedurende acht minuten. Let op: regelmatig keren want hij is snel geneigd te verbranden en je wilt hem van binnen lekker warm hebben.

Smaak, structuur en toepassing
De Frittata Peperone is een mooie, stevige omelet. In tegenstelling tot de Frittata Pomodoro proef je nu echt de smaak en de structuur van de eieren. Dit geeft hem een mooie bite met een knapperig korstje. Van binnen is hij zacht, iets soppig. Je proeft duidelijk de paprika, de tomaat en de lenteui maar de shiit-ake blijft achterwege. Jammer, want dat leek mij nu juist zo lekker. Neemt niet weg dat het een goede omelet die is gegeten kan worden als lunch, met of zonder brood, in combinatie met een salade of als diner simpelweg met groente aardappeltjes.

Voedingswaarde
Mooie bijkomstigheid van de Frittata Peperone is dat hij relatief mager is! En daar worden hippe vegetariërs natuurlijk altijd blij van. Zo bevat de Frittata Peperone 187 calorieën en 11 gram vet per frittata (een pakje is 250 gram en bevat twee frittatas). Dus niet alleen een stevige, vullende omelet maar ook nog eens lekker en een verstandige voedingskeuze. Hoera voor de Frittata Peperone!

Voor de veganist: de Frittata Pomodoro bevat helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: goed nieuws! De Frittata Peperone is glutenvrij.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.