Print Friendly, PDF & Email

IMG_9018Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Frittata pomodoro AH!

Frittata Pomodoro
Deze week een heel andere categorie vleesvervangers die nog niet eerder aan bod is gekomen: de frittata’s. Omeletachtige burgers gevuld met groente. Een leuke afwisseling! Ik testte de Frittata Pomodoro, deze is gevuld met tomaat, mozzarella, spinazie, basilicum, pijnboompitten en pasta. De frittata bak je in een koekenpan op een matige temperatuur gedurende acht minuten. Let op: regelmatig voorzichtig keren, want het plakt snel vast aan de bodem en valt ook snel uit elkaar.

Smaak, structuur en toepassing
De Frittata Pomodoro is lekker gekruid, wel een tikje zout. Dankzij de mozzarella in combinatie met de pasta is hij behoorlijk smeuiig. Dit geeft een heerlijke, luchtige smaak, maar weinig structuur. Daarom extra lekker om te eten op een stevige ondergrond zoals op toost of op brood. De andere ingrediënten zoals de spinazie, de basilicum, de tomaat en de pijnboompitten proef je goed en geven de frittata een redelijk verse, ongekunstelde associatie. Ik vond het een echte traktatie en heerlijk als verwenlunch.

Voedingswaarde
Hoewel de Frittata Pomodoro vrij licht op de maag valt, is hij dankzij de mozzarella en de pasta wel calorierijk. Zo bevat de Frittata Pomodoro 212 calorieën en 11 gram vet per frittata (een pakje is 250 gram en bevat twee frittatas). Geen vleesvervanger die ik dagelijks zo eten, maar zo nu en dan mag hij best en dan is het smullen! Een verantwoorde keuze in combinatie met stevige boterham of een frisse salade.

Voor de veganist: de Frittata Pomodoro bevat helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de Frittata Pomodoro bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Summary
Frittata Pomodoro AH
Article Name
Frittata Pomodoro AH
Description
De komende weken test ik iedere woensdag een vleesvervanger uit de Albert Heijn net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!