Print Friendly, PDF & Email

IMG_5606Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH witlof-geitenkaas frittata!

Frittata witlof-geitenkaas
Onlangs vond ik in de Albert Heijn weer enkele nieuwe frittata’s: omeletachtige burgers gevuld met groente. Een leuke afwisseling op het bekende assortiment aan vleesvervangers en bovendien voor de verandering in een eenpersoonsverpakking. Ook weleens handig! De Frittata witlof-geitenkaas ziet eruit als een stevige quiche-achtige omelet en is gevuld met witlof, witte kool, geitenkaas en nootjes. De frittata bak je in een koekenpan op een matige temperatuur gedurende acht minuten. Let op: regelmatig keren want hij is snel geneigd te verbranden en je wilt hem van binnen lekker warm hebben.

Smaak, structuur en toepassing
De Frittata witlof-geitenkaas is een stuk minder stevig dan de Frittata champignons-noten. Deze omelet is veel zachter, hoewel nog steeds in een quiche-achtige vorm. Helaas zijn de witlof en de kool mijns inziens in de frittata maar nauwelijks aanwezig, en overheerst de smaak van ui en ei. Het is een echte omelet, met weinig dimensie van vulling, weinig structuur en behoorlijk saai. De geitenkaas en de nootjes gaan in het geheel verloren. Al met al totaal niet spannend en te suf om als pronkstuk bij de maaltijd te gebruiken. Bij een frisse salade valt de frittata weg, dus ik zou hem eten met een vers broodje of laten staan. Zin in een frittata? Kies dan die met champignons en noten.

Voedingswaarde
Als voordeel ten opzichte van de Frittata champignons-noten heeft deze omelet wel dat hij een stuk lichter is qua voedingswaarde. In tegenstelling tot de 244 calorieen van de vorige bevat deze er slechts 181 per frittaa met 10 gram vet (een pakje is 125 gram en bevat één frittata). Dat valt reuse mee. Daarbij komt wel dat de Frittata witlof-geitenkaas ook een stuk minder vullend is en dus minder zal verzadigen. Proef en oordeel zelf!

Voor de veganist: de Frittata witlof-geitenkaas bevat helaas ei en melk. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de Frittata witlof-geitenkaas is glutenvrij!

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Frittata witlof-geitenkaas AH
Article Name
Frittata witlof-geitenkaas AH
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH witlof-geitenkaas frittata!
Author