Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch gehakt ViveraHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: het Vegetarisch Gehakt van Vivera!

Vegetarisch gehakt van Vivera
Twee weken geleden besteedde ik voor het eerste aandacht aan de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat ik tot nu dan nog helemaal niet aan bod had laten komen, terwijl ze al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maken! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, biologisch als op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vandaag een van mijn favoriete gehaktsoorten: zelden leek vegetarisch gehakt zo op echt gehakt! Op het enge af bijna. Tot nu toe zal ik bij andere merken alleen maar bruin korreltjes, dit keer heb je echt te maken met roze gevlochten slieren. Als je je daar eenmaal overheen hebt gezet rul je het lekker los in de hete koekenpan met zout en peper totdat het hier en daar begint te verkleuren en knapperig wordt.

Smaak, structuur en toepassing
Het vegetarische gehakt van Vivera was voor mij een hele nieuwe gehakt-ervaring in vleesvervangerland. Van het openen van de verpakking tot het bereiden ervan. Het gehakt is vol van smaak, heeft een echte bite, is na het bakken rul maar niet pietepeuterig. Je kan er echt een goede twist mee geven aan een gerecht. Daarnaast is het heel natuurlijk van smaak, less is more, waardoor je er zelf in de keuken alle kanten mee op kan. Zo kan je aan de slag met kruidenmixen of het gehakt juist mee laten koken in je pastasaus. Dit laatste deed ik en het werd echt een rijke, volle pasta waarbij het gehakt perfect samenvloeide met de andere smaken. Lekker experimenteren dus!

Voedingswaarde
Evenals de kipstuckjes van Vivera heeft het vegetarisch gehakt een overzichtelijke ingrediëntenlijst met herkenbare toevoegingen, zonder E-nummers en aangevuld met ijzer en vitamine B12. Een pakje bevat 250 gram gehakt, in mijn geval echt te veel voor twee personen, ik gezin met kleine kinderen kan er denk ik goed mee uit de voeten. Qua voedingswaarde is het gehakt per 100 gram 202 calorieën, 8,4 gram vet en 0,3 gram suikers. Aantallen waarmee we uit de voeten kunnen en een rijke toevoeging aan de dagelijkse maaltijd. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze gehaktsoort vinden?

Voor de veganist: het gehakt bevat helaas kippen-eiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de gehakt bevat helaas tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Gehakt Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: Gehakt Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: het Vegetarisch Gehakt van Vivera!
Author