Print Friendly, PDF & Email
4.2/5 - (4 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de gehaktbal van GoodBite!

img_1395Vegetarische gehaktbal in jus
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’ en daar wordt natuurlijk naar geluisterd! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Eerder testte ik al hun zadenburger, notenburger en bonenburger, en afgelopen maand nog drie andere verrassende variaties. Tijd voor meer dus, want er ligt een gloednieuw product in het schap! Deze week testte ik de ‘gehaktbal in jus’ van GoodBite, een echt ouderwets nostalgisch recept dat goed past bij de aankomende herfstmaanden. Ik ben heel benieuwd!

Smaak, structuur en toepassing
De gehaktballen zijn groot en royaal zoals je dat graag ziet op je stamppot. Wat me direct bij de eerste hap opvalt is dat hij heel stevig is: het is echt een mooie volle flinke bal. Daarom is het goed dat hij geserveerd wordt in combinatie met een scheutje jus, dit zorgt voor extra sappigheid en herinneringen aan de keukentafel van oma. Qua smaak en structuur is het een vlezige bal wat zorgt voor een heuse vleeservaring, met een goede bite en klein zoetje zoals de traditionele gehaktbal dit ook heeft. Mijn vriendlief was verheugd over deze bal, want het was voor hem de eerste vleesvervanger die ook daadwerkelijk vult zoals vlees dat hoort te doen. Een maaltijdbal dus, beslist geen liflafje, waar je een koude winterse avond op kunt teren. Voor mij was hij aan de grote kant, maar ik bleef er stiekem van eten. Echt verzadigend comfort food!

Voedingswaarde
De gehaktballen zijn lekker groot, bijzonder voedzaam, maar nog steeds een hele verantwoorde keuze voor je dagelijks voeding. Ze zijn voornamelijk gemaakt van plantaardige eiwitten, roomboter, zetmeel, kippen-eiwit, ui, knoflook en specerijen, aangevuld met ijzer en vitamine B12. Een pakje gehaktballen in jus bevat 2 gehaktballen van ieder 90 gram en 150 gram jus. Een gehaktbal (zonder jus) bevat 112 calorieën en 3,2 gram verzadigd vet. Afhankelijk van hoeveel jus je eroverheen doet wordt de bal uiteraard wat minder gezond, maar de basis is goed en daar worden we blij van! Bovendien heb je met een simpel broodje bal, ouderwetse spaghetti met bal of een groenteschotel met bal voorlopig voldoende gegeten. Een ideale toevoeging aan een winterse maaltijd!

Voor de veganist: de gehaktbal bevat kippen-eiwit en roomboter, dus no go.
Voor gluten-allergie: de gehaktbal bevat tarwe en tarwegluten, dus no go.

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo, PLUS en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegetarische gehaktbal van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: vegetarische gehaktbal van GoodBite
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische gehaktbal van GoodBite!
Author