Gekruide wokreepjes Vivera
3 (60%) 3 vote[s]

IMG_2707Regelmatig test ik op woensdag een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Tivall tot Vivera, van Maza tot De Vegetarische Slager en van Koolen1981 tot GoodBite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan.

Vegetarische gekruide wokreepjes van Vivera
Vandaag weer aandacht voor de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Deze week testte ik de gekruide wokreepjes van Vivera. Gemarineerde reepjes die je lekker even opbakt in de hete olie.

Smaak, structuur en toepassing
De wokreepjes zijn gemaakt op basis van soja- en tarwe-eiwit. Ze hebben een zachte, maar gelaagde structuur, vezelachtig (een beetje kippig aldus mijn lief), flexibel met een licht krokant laagje. Die structuur is ontzettend lekker en de marinade is echt lekker. Wel betekent dat in tegenstelling tot de andere producten van Vivera dat de ingrediëntenlijst een stuk uitgebreider is met ingrediënten die ik minder goed kan thuis brengen. Niet zo puur natuur dus, maar wel een echte smaakmaker in je gerecht met goed gebruik van specerijen. Ideaal om een salade mee op te spicen!

Voedingswaarde
Per 100 gram bevatten deze kruidige wokreepjes 200 calorieën en 10,4 gram vet. Een pakje is 175 gram en bevat een grote handvol reepjes. Daarnaast is het product weer aangevuld met ijzer en vitamine B12, wat natuurlijk een goede aanvulling is. Ik vind dit een leuke en handige variant van Vivera, maar als ik moet kiezen ga ik denk ik voor hun kipstukcjes en dan maak ik de marinade lekker zelf.

Voor de veganist: deze kruidige wokstukjes bevatten helaas kippen-eiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: deze kruidige wokstukjes bevatten helaas tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gekruide wokreepjes Vivera
Published On
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!