Vleesvervanger getest: AH algen quinoa burger
Lauren Kreijger

Vleesvervanger getest: AH algen quinoa burger

vrijdag 05 juli 2019
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Algen quinoa burger!

AH Algen quinoa burger
Wij testen de Algen quinoa burger van AH. We herkennen de vleesvervangers van AH aan hun eenvoudige verpakking met duidelijk herkenbare inhoud. Aan het assortiment van vegetarische en vegan burgers, schnitzels, balletjes, gehakt, kip, falafel, rondo’s en carré’s zijn de vleesvervangers van Albert Heijn een mooie toevoeging. Vandaag testen wij deze Algen quinoa burger!

Smaak, structuur en toepassing
Na deze groene burgers 3 minuutjes opgebakken te hebben, was het tijd voor onze smaaktest. De burger is wat betreft structuur niet heel stevig: een zachte burger die bij het snijden erg snel uit elkaar viel. Laten we zeggen dat even snel een stukje wegpikken met een vork er niet in zit. Je laat geheid een spoor aan burger achter. Wat betreft de smaak is het product redelijk zout. Best logisch aangezien het product gemaakt is van algen, maar niet zozeer dat het stoort. Daarnaast is er paprika verwerkt in het product, wat door een van onze fijnproevers direct werd herkend. Wij vonden de burger los niet heel lekker en redelijk droog, wellicht smaakt hij lekkerder op een broodje met goede toppings.

Voedingswaarden
De AH Algen quinoa burger is gemaakt van 27% alg (Chlorella sorokiniana), groente (14% paprika, 8% ui), 15% quinoazaad, tarwe-eiwit, water, tarwegluten, zonnebloemolie, tarwebloem, verdikkingsmiddel (carrageen [E407]), gejodeerd zout, azijn, specerijen, gerookt zout, voedingszuur (citroenzuur [E330]). Eén burger van 75 gram bevat 161,25 kcal, 0,75 gram verzadigd vet, 0,75 gram zout en 15 gram eiwitten.

Cijfer AH Algen quinoa burger: 6.5
Voor de veganist: Yess! De AH Algen quinoa burger is plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: de AH Algen quinoa burger bevat gluten, een no-go dus!

AH Algen quinoa burger – €3.19 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.