Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de bakcamambert van Albert Heijn!

AH bakcamembert
Camembert kennen we allemaal als een geurige Franse kaas. Oorspronkelijk komt deze kaassoort uit Normandië, maar tegenwoordig kan deze overal op de wereld worden gemaakt van koemelk. Een Frans gebruik voor het eten van camembert is om hem minstens een uur voor het eten even op kamertemperatuur te laten komen tot hij een beetje smelt, ook wel huilen genoemd (Frans: pleurer). Dat klinkt natuurlijk super lekker, en zou iedereen die weleens in Frankrijk is geweest een déjà vu kunnen bezorgen. Gelukkig kan dit proces van smeltende camembert ook wat worden versneld, vandaar de bakcamembert. Een fantastische uitvinding die je even helemaal terugbrengt naar het Franse platteland!

Smaak, structuur en toepassing
Op de verpakking van de bakcamembert staat aangegeven dat hij vrij mild van smaak is. Toch vonden wij ‘m nog aardig pittig. Je moet dus echt wel een kaasliefhebber zijn om deze snack te waarderen. Ik noem ‘m express snack, want erg gezond is hij niet. Daar geven de Fransen dan ook niet veel om, vooral lekker bourgondisch leven en genieten is het motto. Dit kaasje past precies in deze leefstijl! Als je ‘m goed bakt (9 minuten op laag vuur) is hij heerlijk zacht vanbinnen. Een gesmolten (schimmel)kaas hemel! De bakcamembert wordt verkocht per stuk en lijkt niet groot, maar geloof me, hij is enorm vullend! Wel vonden wij hem om los te eten iets te vettig. Ik zou hem daarom eerder op een bruin of wit broodje doen met een lekker Frans uiensoepje erbij. Bonne appetit!

Voedingswaarden
De AH bakcamembert is gemaakt van melk, tarwebloem, zonnebloemolie, water, zout, zuursel, specerijen, schimmelcultuur, verdikkingsmiddel (guarpitmeel [E412]), vegetarisch stremsel, pastinaakpoeder, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren, veresterd met citroenzuur [E472c]), kruiden, antiklontermiddel (siliciumdioxide [E551]). Toegevoegde suikers zitten er niet in en zout wel: 1.8 gram per 100 gram.

AH bakcamembert: 7,8
Voor de veganisten: de AH bakcamembert bevat dierlijke producten, een No-Go dus!
Voor de glutenallergie: de AH bakcamembert bevat tarwe, een No-go dus!

AH bakcamembert – €1,35 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze bakcamembert al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: AH bakcamembert
Article Name
Vleesvervanger getest: AH bakcamembert
Description
Regelmatig testen wij vleesvervangers. Vandaag testen we de AH bakcamembert! Wat vonden we van deze vleesvervanger?
Author