Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Biologisch Pompoen tijmburger!

De AH Biologisch Pompoen tijmburger
De Biologisch Pompoen tijmburger is een van de vleesvervangers die niet proberen te lijken op een echt stuk vlees. Het woord ‘burger’ in de naam verwijst naar de ronde platte vorm, maar dat is ook alles wat hij met de vleesvariant gemeen heeft. Deze burger is een compleet andere beleving dan het origineel, want ja, hij bestaat voor bijna de helft uit pompoen!

Smaak, structuur en toepassing
Over de smaak van de AH Biologisch Pompoen tijmburger waren de meningen verdeeld. De een vond hem echt naar pompoen en tijm smaken, de ander was er niet zo van gecharmeerd. Zelf vond ik hem best wel lekker en ook even wat anders dan een nep vleessmaakje! De structuur is een beetje klef, ik denk dat dat de beste manier is om hem te beschrijven. Het blijft een beetje een deegbal, dus ik zou adviseren om hem wat langer aan te bakken, zodat hij enigszins crunchy wordt. De baktijd die staat aangegeven op de verpakking was bij ons te kort: hij was wel gaar, maar echt heel zacht vanbinnen. Dat kan natuurlijk liggen aan de samenstelling van de burger, namelijk pompoen en deeg. Al met al vonden de meesten de smaak goed en de structuur iets minder.

Voedingswaarden
De AH Biologisch Pompoen tijmburger is gemaakt van groente (43% pompoen, 9% wortel, 7% ui, 1,5 % doperwt, 1,5% rode paprika), paneermeel (tarwe), zonnebloemolie, meel (boekweit, lijnzaad), havervlok, tapiocazetmeel, pompoenpit, azijn, zeezout, kruiden (o.a. 2% tijm), knoflook.

Cijfer pompoen tijmburger: 6,7
Voor de veganisten: de AH Biologisch Pompoen tijmburger bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de AH Biologisch Pompoen tijmburger bevat tarwe, een No-go dus!

Pompoen tijmburger – €2,69 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: AH Biologisch Pompoen tijmburger
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Biologisch Pompoen tijmburger
Description
Tegenwoordig is het aanbod van vleesvervangers enorm. Wij vertellen je wat we van de AH Biologisch Pompoen tijmburger vinden!
Author