Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de falafel van Albert Heijn!

AH Falafel
In het vegetarische schap van Albert Heijn vinden wij falafel van 3 verschillende merken: Albert Heijn, Garden Gourmet en Maza. Vandaag testen wij de falafel van Albert Heijn. Kan deze tippen aan Garden Gourmet en falafelmerk Maza? Je leest het hier.

Smaak, structuur en toepassing
Al bij het openen van de verpakking komt de geur van een heerlijke kruidenmix je tegemoet. De falafelballetjes van Albert Heijn worden in de pan gebakken en zijn in enkele minuten gaar. De balletjes zijn onwijs knapperig van buiten en zacht van binnen. We proeven de kruidenmix die we al roken en zijn blij met de smaak. Deze balletjes komen goed in de buurt van de authentieke falafel! Wij zien deze balletjes terug waar ze horen, in een pita met heel veel sla en toppings naar keuze. Ook lekker: in een falafel salade. Maak een salade van ijsbergsla, tomaat, komkommer, olijven, falafel en feta-yoghurt dressing.

Voedingswaarden
Falafel van Albert Heijn is gemaakt van 73% kikkererwt, raapolie, groente (spinazie, ui), tarwebloem, kruiden (peterselie, koriander), knoflook, specerijen, zout, conserveermiddel (sorbinezuur [E200]) en voedingszuur (citroenzuur [E330]). 1 portie (100 g) bevat 230 kcal, 0,9 g verzadigde vetzuren, 1.4 g zout en 8.5 g eiwitten.

Vergeleken
Aangezien er zo weinig aanbieders van falafel zijn, waren wij erg benieuwd naar het verschil tussen de verschillende merken. Vandaar dat wij van alle drie de aanbieders één falafel product hebben uitgekozen om te vergelijken in voedingswaarden. Ter vergelijking namen wij de falafel van Maza en Garden Gourmet mee in ons kleine onderzoek. Wat blijkt: Maza bevat de minste kcal, Albert Heijn de minste verzadigde vetzuren, AH de meeste eiwitten en Maza het minste zout.

Cijfer AH Falafel: 7.8
Voor de veganist: Yess! AH Falafel is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas… AH falafel bevat gluten, een no-go dus!

AH Falafel – €1.59 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: AH Falafel
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Falafel
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt. Vandaag testen wij een door een lezer aangevraagde vleesvervanger: AH Falafel!
Author