Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: AH Linzen burger!

AH Linzenburger
Nieuw in het vleesvervangerschap is de AH Linzen burger! Het is een voorgegaarde en gepaneerde veganistische burger op basis van groene linzen. Alweer het 37e vegetarische/veganistische product van dit merk. Deze burger is eerder een vleesalternatief dan een vleesvervanger. Benieuwd wat wij van dit product vinden? Je leest het hier!

 

Smaak, structuur en toepassing
Een burger die niet uit elkaar valt tijdens het bakken, dat is fijn! Je bakt hem 4-6 minuutjes in de pan met als resultaat een knapperig uitziende burger. Dit wordt bevestigd bij het snijden. Hij is knapperig van buiten en zacht van binnen. Hij is alleen ietwat droog. De linzen zijn nog steeds in het product te zien, maar wat we met name proeven is het zoete van de dadel, knoflook en een zoutje. Smaken die wij wel konden waarderen! Deze burger is perfect voor een AVG’tje (aardappelen, vleesvervanger, groenten)!

Voedingswaarden
De linzenburgers zijn gemaakt van 33% groene linzen, bloem (rijst, kikkererwt), water, zonnebloemolie, gedroogde dadel, wortel, gedroogde groente (paprika, prei), havervlok, zetmeel (aardappel, rijst, maïs), azijn, eiwit (aardappel, erwt), zout, specerijen, voedingsvezel (psyllium, aardappel), knoflookpuree, gedroogde azijn, sojaboon, dextrose, ijzer en vitamine B12. Eén verpakking (200 g) bevat 2 burgers waarbij er in 1 burger 255 kcal, 1,5 g verzadigde vetzuren, 1,35 g zout en 8,5 g eiwitten zit.

Cijfer AH Linzen burger: 8
Voor de veganist: Yess! De AH Linzen burger is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de AH Linzen burger bevat gluten, een no-go dus!

AH Linzen burger – €2.59 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: AH Linzen burger
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Linzen burger
Description
Deze week in onze vleesvervanger test wederom een vleesvervanger van Albert Heijn, de AH Linzen burger. De perfecte toevoeging aan jouw AVG'tje!
Author