Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische nuggets van de Albert Heijn!

AH nuggets
We hebben zo onderhand wel het hele assortiment van Albert Heijn een keer geproefd. We waren dan ook zelf verbaasd dat de nuggets nog nooit aan onze kritische test onderheven zijn. Onterecht als je het mij vraagt, want na ze geproefd te hebben verdienen ze zeker ook een plaatsje op ons blog. Wil je weten waarom ik dat vind? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
De AH nuggets lijken qua uiterlijk precies op echte kip nuggets, zoals je ze bijvoorbeeld koopt bij de McDonalds. Nu is dit niet de grootste uitdaging, want een nugget bestaat natuurlijk uit een leuk vormpje met daaromheen een laagje paneermeel. Dat de smaak en structuur ook zo op de ‘echte’ nuggets lijkt, hadden we niet zien aankomen. In ieder geval niet dat het er zo véél op zouden lijken. We wilden bijna gaan checken of de nuggets wel echt vega waren. Deze vleesvervanger is dus vooral geschikt voor vegetariërs of flexitariërs die kipnuggets van de snackbar missen of gewoon graag een keer iets soortgelijks willen ervaren. Wij aten ze natuurlijk met (vegan) mayonaise van de Mayo Sisters. Al met al een fantastische borrel snack.

Voedingswaarden
De AH nuggets zijn gemaakt van gerehydrateerd plantaardig eiwit (51% soja, 9% tarwe), maïs, zonnebloemolie, natuurlijke aroma’s, zetmeel (tarwe, maïs), verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461]), tarwebloem, zeezout, zout, suiker, ui, aardappelvezel, gedroogde glucosestroop, gemoute gerstextract, dextrose, aroma, maltodextrine, extract (rozemarijn, capsicum), komijn, ijzer, vitamine B12.

AH nuggets: 7,5
Voor de veganisten: de AH nuggets bevatten geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de AH nuggets bevatten gluten, een No-go dus!

AH nuggets – €2,29 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij de AH nuggets al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie!

Summary
Vleesvervanger getest: AH nuggets
Article Name
Vleesvervanger getest: AH nuggets
Description
Elke week testen wij bij De Hippe Vegetariër vleesvervangers uit om jouw keuze wat makkelijker te maken. Deze week: de AH nuggets!
Author