Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de oesterzwamburgers van Albert Heijn!

De AH oesterzwamburger
Deze burger is nu sinds een tijdje te vinden in het Albert Heijn assortiment. Het is een van de weinige burgers die onder het vegan label staat geparkeerd. Helaas zitten er in veel vleesvervangers namelijk nog wel dierlijke producten, maar in deze dus niet! Daarom vind ik dit zeker een goede toevoeging aan mijn favoriete winkelschap.

Smaak, structuur en toepassing
De burger heeft rauw een ietwat andere structuur dan burgers die je misschien gewend bent. Hij is namelijk erg indeukbaar en glad, een beetje glibberig zelfs. Toen ik hem voor het eerst uit de verpakking haalde glipte hij bijna uit mijn vingers, want dat hij zo glad was had ik niet verwacht. De burger bestaat voor het grootste gedeelte uit groenten, vooral oesterzwammen en oesterzwam stammetjes. Dit is een restproduct dat normaal zou worden weggegooid, dus dat maakt deze burger nog extra duurzaam. Verder is hij ontzettend laag in verzadigd vet (0.9 g per 100 g) en erg laag in calorieën (160 kcal per 100 g). Wel bevat hij net iets meer dan de aanbevolen 1,1 gram zout per 100 gram (namelijk 1,28 g). Hij is al met al redelijk gezond dus. De smaak vind ik erg lekker. Ik at de oesterzwamburger op een groentebroodje van paprika met een beetje sla en yoghurtknoflooksaus. Dit vind ik erg lekker als lunch of snelle maaltijd bij een soepje, en ik houd deze burger er zeker in!

Voedingswaarden
De AH oesterzwamburger is gemaakt van: groente (37% oesterzwam, 19% champignon, 17% ui, tomaat, rode paprika), zonnebloemolie, zetmeel (tapioca, aardappel), paneermeel (tarwe), verdikkingsmiddel (methylcellulose[E461]), specerijen, water, natuurlijke aroma’s, azijn, zout, wortelvezel, knoflook, gemodificeerd maïszetmeel, stabilisator (xanthaangom [E415]), sojaboon, tarwe, vitaminen (B2, B12), mineralen (ijzer, zink).

AH oesterzwamburger: 7,8
Voor de veganisten: de AH oesterzwamburgers bevatten geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de AH oesterzwamburgers bevatten gluten, een No-go dus!

AH oesterzwamburgers – €2,99 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij de AH oesterzwamburgers al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: AH oesterzwamburger
Article Name
Vleesvervanger getest: AH oesterzwamburger
Description
Elke week testen wij bij De Hippe Vegetariër vleesvervangers uit om voor jou de keuze wat makkelijker te maken. Deze week: de AH oesterzwamburger!
Author