Vleesvervanger getest: AH vegan reepjes spek
Lauren Kreijger

Vleesvervanger getest: AH vegan reepjes spek

vrijdag 02 augustus 2019
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegan reepjes spek van Albert Heijn!

AH vegan reepjes spek
We herkennen de vleesvervangers van AH aan hun eenvoudige verpakking met duidelijk herkenbare inhoud. Aan het assortiment van vegetarische en vegan burgers, schnitzels, balletjes, gehakt, kip, falafel, rondo’s en carré’s zijn de vleesvervangers van Albert Heijn een mooie toevoeging. Zojuist gespot: Vegan reepjes spek! Het eerste product van het merk zelf dat wordt aangeboden als vegan. Ook zo benieuwd? Lees dan vooral verder!


Smaak, structuur en toepassing
Ze ogen misschien ietwat raar, maar we snappen wat Albert Heijn hier probeert. De chewy 'spek' reepjes zijn zoutig en rokerig en komen redelijk overeen met de smaak van spekjes. Even doorbakken en je hebt de knapperige stukjes die je wilt hebben. Interessant aan dit product is dat het gemaakt is van tarwe in plaats van soja. Waarin wij deze spekjes terug zien? In een pasta carbonara of stamppot bijvoorbeeld!

Voedingswaarden
De vegan reepjes zijn gemaakt van 89% gerehydrateerd tarwe-eiwit, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, zout, tarwe-eiwit, tarwevezel, maltodextrine, rookaroma, specerijen, kleurstof (ijzeroxide en -hydroxide [E172]), gistextract, suiker en selderij. Eén verpakking van 1 portie (100 g) bevat 165 kcal, 0,9 g verzadigde vetzuren, 3,3 g zout en 19 g eiwitten.

Cijfer AH vegan reepjes spek: 7
Voor de veganist: duidelijk een go!
Voor de glutenallergie: Helaas. De vegan reepjes spek zijn gemaakt op basis van tarwe en bevatten tarwegluten. Een no go dus!

AH vegan reepjes
– €1.99 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

4 Reacties

de smaak valt mee, maar de geur is echt niet lekker. Ik koop het niet meer.

11:49 19 januari 2024

Te goor voor woorden! Smaak van oude kauwgum, reuk van een vieze jodium pleister! Uit productie halen.

11:49 19 januari 2024

Zojuist de spekreepjes geprobeerd. Was echt niet te eten, rare structuur en geen lekkere smaak. Iedereen van het gezin heeft het uit de stamppot gevist en weggegooid.

11:49 19 januari 2024

Ik heb de spekreepjes geprobeerd maar vind ze te gezouten. Voor het overige smaken ze goed.

11:49 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.