Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: BOON Tempeh blokjes!

BOON Tempeh blokjes
BOON Tempeh blokjes bestaan voor meer dan de helft (61%!) uit witte bonen. Er zitten alleen plantaardige ingrediënten in. Het product bevat het E-nummer xanthaangom, een natuurlijke vervanger voor gluten. Dat maakt de BOON Tempeh blokjes helemaal veganistisch én glutenvrij.

Smaak, structuur en toepassing
Qua structuur lijken de BOON Tempeh blokjes ontzettend op tempeh zoals je het kent. Ze bestaan uit een soort kleine korreltjes die tegen elkaar aan zijn geplet in de vorm van een blokje. De blokjes zijn, zoals je op de foto kunt zien, heel erg donkerbruin van kleur. Dat waren ze al voordat we ze bakten. Het lijkt het net of ze een beetje zijn aangebrand. Maar zo smaken ze gelukkig helemaal niet! De tempeh blokjes zijn erg kruidig en proeven ook wel heel erg anders dan de naturel tempeh. Mij deed de smaak me echt deed denken aan umami, de 6e Japanse smaak die vooral voorkomt in hartig eten. Sommige van ons vonden de blokjes een beetje droog, maar wij hebben ze dan ook los geproefd zonder gerecht. Ik denk dat ze erg lekker zijn bij een Aziatisch wokgerecht!

Voedingswaarden
De BOON Tempeh blokjes zijn gemaakt van: witte bonen 61%, water, suikerstroop, tomaat, knoflook, zonnebloemolie, specerijen (gerookte paprika, zwarte peper, komijn, gember, kurkuma, koriander, fenegriek), kervel zout, natuurlijke aroma’s, gemodificeerd aardappelzetmeel, limoenconcentraat, stabilisator: E415, schimmelcultuur.

Cijfer Boon Tempeh: 6,9
Voor de veganisten: BOON Tempeh blokjes bevatten geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: BOON Tempeh blokjes bevatten geen tarwe, een Go dus!

Boon Tempeh – €2,99 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: BOON Tempeh blokjes
Article Name
Vleesvervanger getest: BOON Tempeh blokjes
Description
Ook wel eens keuzestress bij het vega schap in de supermarkt? Vandaag testen we de vleesvervanger: Tempeh blokjes van Boon!
Author