Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (3 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Incredible Burger van Garden Gourmet!

Garden Gourmet Incredible Burger
Garden Gourmet, voorheen bekend als Tivall, heeft in de afgelopen twee jaren een behoorlijke transformatie ondergaan. Met een ruim assortiment op hun naam, biedt Garden Gourmet ons een tal van vegetarische en veganistische producten aan. Mijn favoriet is de Mezze collectie! Na een lange tijd uit deze test te zijn geweest, is het vandaag weer de beurt aan dit merk en wel met de Incredible Burger! Een ‘revolutionaire’ vegetarische burger die nauwelijks van echt te onderscheiden zou moeten zijn. Maar is dat ook echt zo? Je leest het hier.

Smaak, structuur en toepassing
De Incredible Burger is een burger die je tijdens het bakken goed in de gaten moet houden. Het risico van verbranden is namelijk aanwezig. Eenmaal opgebakken en aangesneden, is de vezelige structuur goed te zien. Dit is iets wat wij bij veel vleesvervangers terugzien. Normaal gesproken zijn wij fan van deze structuur, maar deze viel in dit geval helaas ietwat tegen. De burger was zacht van buiten, zompig van binnen en bleef bij velen kleven aan de tanden. Wat betreft de smaak bevat ook deze ‘burger’ een rokerige smaak. De reden dat burger tussen aanhalingstekens staat, is omdat velen vonden dat deze burger vanwege zijn structuur meer op een gehaktbal leek. Ondanks een aantal minder positieve punten, zou deze ‘gehaktbal’ het best wel goed doen op een broodje of op de barbecue.

Voedingswaarden
De Garden Gourmet Incredible Burger is gemaakt van water, SOJA-eiwit concentraat (19%), plantaardige oliën (koolzaad, kokos), tarwegluten, azijn, natuurlijke aroma’s, knoflookpoeder, groenteconcentraten (rode biet, wortel, paprika), zout, gerstemoutextract, zwarte peper, spirulina concentraat, stabilisator (methylcellulose). Een verpakking bestaat uit twee burgers. Eén burger bevat 207 kcal, 4,5 gram verzadigde vetten, 1.1 g zout en 19 g eiwitten.

Cijfer Garden Gourmet Incredible Burger: 6.5
Voor de veganist: De Garden Gourmet Incredible Burger is veganistisch, maar (!) kan sporen van ei bevatten. 
Voor de glutenallergie: Helaas. De Garden Gourmet Incredible Burger bevat gluten, een no-go dus!

Garden Gourmet Incredible Burger – €3.59 – verkrijgbaar bij Deen, Jumbo, Albert Heijn en Picnic

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Incredible Burger
Article Name
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Incredible Burger
Description
Tijd voor een nieuwe vleesvervanger test! Vandaag de beurt aan weer burger en niet zomaar één, namelijk de Garden Gourmet Incredible burger!
Author